Nnywellness.com

Hvordan fungerer en overføring Clutch?


Introduksjon

En overføring clutch er en av de viktigste delene av bilen, siden det er nødvendig for bilen for å flytte. Selv om overføring clutchen er ofte forbundet med manuell girkasse biler, har både automatgir og manuell girkasse biler en overføring clutch. Også biler har flere clutches, men overføring clutchen er viktigste når kjøretøyet i drift.

Overføring Clutch komponenter

Det finnes flere grunnleggende biter av en clutch, inkludert et svinghjul, trykk plate og clutch disk. Clutches også bestå av to roterende aksler. En aksel av clutch er drevet av en strømkilde, vanligvis en motor. Andre skaftet av clutch driver selve enheten. I bilen kjører motoren hele tiden. Med din clutch kan du frigjøre deg hjulene til å stoppe bilen mens du motoren er fortsatt kjører. En clutch fungerer bare på grunn av styrken av friksjon. Friksjonen i din clutch oppstår mellom clutch plate og svinghjul. Når du ikke legger press på din brems, gis nok strøm til overføring at hjul å slå fritt. Dette gjør bilen å få strøm fra motoren til din overføring og hjelper du bil flytte hjulene.

Svinghjul

Svinghjulet er en viktig del av clutch. Det hjelper du akselerere og avta. Tomgang styres også av svinghjulet. Tyngre svinghjul er ofte funnet i de fleste manuell girkasse biler. Dette er fordi de tyngre at din fly hjulet er, jo lettere er det å bremse ned og inaktiv. Men hvis du kjører en ytelse bil vil du sannsynligvis ha en lett svinghjul. En lettere vekt-svinghjul lar deg ha større akselerasjon og generelle hastigheten med bil.

Trykkplaten

Som et svinghjul finnes det flere typer press clutchlameller. Alle biler som du normalt ville kjøre på veien har lager clutchlameller press. Disse ta normal slitasje, men hvis du planlegger å rase bilen skal du trenger trykket en gate eller rase clutchlameller. Gaten eller rase press clutchlameller gir en lavere sjanse for glidning som betyr din overføring vil kunne kjøre mer kraft til dekkene raskere.

Clutch Disk

Clutch disken vil avgjøre presset følelsen av pedalene. Når du trykker ned på pause eller gass pedalen føler du vanligvis en viss grad av push. En clutch disk med en fjær i midten reduserer slitasje på girkasse og clutch. Disse clutch disker er flott for folk som bare begynner å kjøre manuell girkasse bil eller som ofte båsen sin clutch.

Konklusjon

Manuell girkasse bil krever flere forskjellige deler for at den skal fungere. En overføring clutchen trenger et svinghjul, press clutchlameller, og en clutch plate samt flere andre mindre deler. Mens de lager delene som kommer med mange biler vil fungere bra på en overføring clutch, bør en unngå overdreven vanskelig skifte for å unngå dyre reparasjoner.