Nnywellness.com

Hvordan du justerer en Scooter Clutch


Hvordan du justerer en Scooter Clutch

De fleste scootere som har en manuell gear-systemet bruker en clutch å engasjere og frigjøre overføring girene. Dette oppsettet aktiveres via et kabelsystem som trekker på en spak på utsiden av motoren. Clutch aktiveres ved å trekke på kabelen, tillater overføring markøren til å flytte mellom tannhjul. Justere clutch for bedre ytelse kan gjøres via noen verktøy og vilje til å bli skitten.

Instruksjoner

Mindre justeringer

• Park scooter i et åpent område som tillater deg å arbeide over og under bilen. Gi tilstrekkelig belysning, inspisere motoren og finne slutten av styrekabel clutch. Aktiver koblingen for å bekrefte hvilken kabel det er. Bruke en phillips eller flathead skrutrekker for å skru sikre maskinvare og fjerne alle deler av kroppen på måten.

• Se etter slutten av clutch kabelen og finne slutten av kabel huset der kabelen blir utsatt. Finne og vri innstilt mutteren på slutten av kabelen boliger bruker to halvmåne skiftenøkler. Skru innstilt-sikre-mutteren litt fra motoren kabinettet slik at den spinner fritt. Skru mutteren fra kabinettet med den store halvmåneformet fastnøkkel, gjør kabelen boliger strammere. Foreta mindre justeringer, fortsetter å stramme clutch kabelen til scooter's clutch-håndtak-lever oppnår riktig spenning.

• Trekk sikre mutteren på innstilt mutteren å holde det på plass. Bruke butikk fille for å rydde opp noen fett. Re-installere noen kroppsdeler fjernet for å gi tilgang, sikre delene med en skrutrekker og opprinnelig fjernet maskinvaren.

Store justering

• Koble motoren fra scooter med et socket fastnøkkel og halvmåne skiftenøkler for å unbolt alle tilkoblinger, inkludert svingarm, bakhjulsopphenget og bakhjul. Løsne noen kontrollkabler. Kobler fra gassledningen med en skrutrekker; koble alle elektriske ledninger for hånd. Løft gratis motoren og plassere den på en arbeidsplass så du kanne lett adgang den clutch siden av motoren.

• Bruk en socket fastnøkkel og kontakter unbolt motor saken og avsløre samlingen clutch. Koble kjeden stasjonen om nødvendig. Bruk en hylse og clutchen mutter for å løsne clutch. Flytte clutch av sin aksel med en tre eller plast lever.

• Fjerne løsnet clutch. Komprimere clutch med et komprimeringsverktøy hvis det er en plate type design. Fjern låseringen- og deretter dekomprimere. Fjern gamle clutch kildene. Bruk calipers for å løslate kilder hvis clutchen er en overlappende roterende design. Bruk nye og oppgraderte fjærer og installere dem i samlingen clutch. Bade platene med gear olje hvis gjenoppbygge en plate type clutch. Re-komprimere clutch å installere dem i en plate type design. Bruk calipers koble nye, sterkere kildene i overlappende design.

• Sett reassembled clutch tilbake i scooter motoren. Skyv den inn inntil det sitter. Pass på å re-installere nøkkelen woodruff for å feste den på sin aksel. Skru på clutch mutteren for hånd og stram den med en socket skiftenøkkel. Se brukerhåndboken scooter for fabrikken tetthet spesifikasjoner. Lukk opp scooter motoren med en ny motor pakning og clutch sidedekselet. Nytt boltene alle motor som opprinnelig ble fjernet.

• Løft den ombygd motoren ned og plassere den på scooter. Bolten svingarm på scooter med en socket skiftenøkkel og koble bakhjulsopphenget. Bolt på bakhjulet. Koble alle de elektriske ledninger for hånd, og koble brenselet linjen med en skrutrekker. Koble alle kontrollkabler. Rydde opp i eventuelle gjenværende rot. Start scooter og ta det for en stasjon, teste koblingen for å bekrefte tilstrekkelig ytelse.

Tips og advarsler

  • Eier kan direkte endre clutch, noen ganger kunne bytte fra en sterkere motor inn tiden eide scooter.
  • Hvis clutch innebærer en plate design med kork friksjon plater, alltid bade platene med gear olje å gi umiddelbar smøring.