Nnywellness.com

Hvordan gjør jeg en LT1 se nostalgisk?


Hvordan gjør jeg en LT1 se nostalgisk?

Chevrolet LT1/LT4 motoren, produsert fra 1992 til 1997, er egentlig bare en gamle-skolen små-blokk med GM utmerket Vortec topplokk, et omvendt flyten kjølesystem og noen få andre oppdateringer å øke makten og drivstofføkonomi. En rekke produsenter gjør forgasser-klar inntak manifolder som passer til topplokk Vortec å tillate problemfri motor bytter til eldre kabinett. Disse manifolder gjør det også mulig å ettermontere eksisterende installasjoner slik at de ser litt mer klassiske. Enten det er en trippel-carb 1996 Corvette eller en retro Caprice, kan de riktige delene gjøre det skje.

Instruksjoner

• Koble, unbolt og fjerne motor og girkasse. Du kan prøve å gjøre denne konverteringen med motoren i bilen, men det er ikke verdt bryet. Fjerne drivverket vil tillate deg den fullstendige tilgangen må du erstatte overføring, rydde opp motoren bukten og detalj motoren i hvilken grad du trenger.

• Erstatt den eksisterende elektronisk 4L 60-E overføringen med en 700-R4. 4L 60-E er en elektronisk versjon av den gamle 700-R4, som betyr tre ting i forhold til denne swap: det vil ikke fungere uten nettverk med motor-aksjen systemet, som du ikke skal bruke; Det er langt dyrere enn forgjengeren, så du ikke trenger gå langt for å finne noen som vil handle du en 700-R4 for en 4L 60-E; og 700-R4 er en bolt-i erstatning for 4L 60-E.

• Stripe inntak manifold og bensininnsprøytning av din LT1, så unbolt distributøren og fjerne den. Selge komponentene å finansiere konvertering. Fjern vannpumpen og alle tilbehør stasjonene, og fjerner alle sensorer motor; du trenger ikke dem. Rengjør og oppdatere din motorblokken og hoder, bruke en GM små-blokk. Chevy Orange er tradisjonelle valg, men en rekke små-blokker i GM Corporate blå og glans svart.

• Installere en ettermarkedet omvendt-flyt vannpumpe og tilbehør stasjonen system designet for en tradisjonell små-blokk. Bolt et sett av ventilen dekselet adaptere til toppen av din topplokk. Vortec hoder bruke center-bolt deksler, mens tradisjonelle søkemotorer bruke bolter rundt omkretsen. Kortene vil tillate deg å utnytte noen tradisjonelle små-blokk ventilen dekselet av ditt valg.

• Bolt en forgasser-konvertering inntak til hodet. Det er ingen mangel på forgasser Vortec-konvertering manifolder tilgjengelig. GMs egen dual-plane konvertering manifold er et populært valg, men en rekke produsenter tilbyr enkelt - og dobbelt-plane konvertering manifolder for denne motoren. Hvis flere karbohydrater er din ting, Edelbrock gjør en dual-quad Vortec-konvertering manifold, og Barry Grant gjør en trippel-carb oppsett.

• Installere en forgasser eller throttle body injeksjon oppsett. Med en luften renere installert, en gass kropp ser ut akkurat som en forgasser men tilbyr økt drivstoffeffektivitet og jevnere kjører. Gass kroppens systemer koster betydelig mer - spesielt hvis du kjører to eller tre av dem - men er verdt det hvis du har penger.

• Installere en ettermarkedet elektronisk distributør med en egen coil. Når du har ny manifold, reduseres den gamle skole distributøren i blokk akkurat som den ville på en liten-blokk. GMs egen coil-i-cap høy energi tenning distributør er mer kraftfull, men det ser litt anakronistisk mot en trippel - eller dual-quad-oppsett.

• Fjerne, flytte eller skjule alle komponentene, kabling og vakuum linjer i i motorrommet. Ikke noe ruin en nostalgisk motor som en rotete motor bay, så kvitte seg med noe du ikke lenger trenger, og flytte alt du gjør. Målet er å ende opp med en jevn brannmur og hjulet brønner. En snarvei er å bygge en ark-metal cover å plassere over brannmuren for å skjule alle komponentene montert der. Male alt flat eller semi glans svart når du er ferdig.

• Installere motor og girkasse og koble alle drivstoffslanger, overføring-kjøligere linjer, elektroteknikk seler og vakuum linjer. Huske på at hvis du fjerner elektronisk bensininnsprøytning systemet fra alle motor som opprinnelig hadde en, du umiddelbart kansellere bilens utslipp sertifisering.