Nnywellness.com

Hvordan forstå høyttaler Crossover nettverk


Hvordan forstå høyttaler Crossover nettverk

Lydgjengivelse har kommet langt fra den gamle rør radioen med horn speaker avanserte multi svinger skap vi nå nyte i hjemmeunderholdningssystemer og konserter. Et nøkkelelement som er avgjørende for sonic nøyaktigheten og kraften i moderne høyttalere er crossover nettverket, kretsen som fungerer sammen med de forskjellige høyttalerne for å endre elektrisitet til lyd.

Instruksjoner

Om Crossover nettverk

• Crossover grunnleggende: Tenke crossover nettverket som en elektronisk "trafikken cop" som styrer de elektriske lydfrekvensene fra forsterkeren til passende høyttaler. Sender den lavfrekvente området lyd wooferen (vanligvis den største høyttaleren i kabinettet), midt frekvenser til en mellomtoner speaker noe mindre, og høye frekvenser til diskant. Diskant, som er den minste høyttaleren i kabinettet, kan også være en komprimering "horn" svinger som er en mer effektiv design å reprodusere høyfrekvente lyd.

• Nettverkstyper Crossover: likestille passivt delefilter nettverket, den vanligste typen funnet i økonomi og rimeligere skap, til et sprinkleranlegg distribuere vann. Passivt delefilter nettverket mottar hele spekteret av lydfrekvenser på inndataene, deler dette i to eller tre overlappende band av frekvenser og sender dem til ønsket høyttalerne for disse frekvensområder. Denne krysskabel typen bruker ingen ekstern strøm for sin drift, mye som typisk sprinklersystemet bruker ikke mer strøm for å levere vann.

Sammenligne aktive crossover nettverket, brukes i high-end hjemme kino og kommersielle høyttalersystemer, til en pumpe-drevet sprinkleranlegg legge drivkraft til vannstrømmen. Aktive crossover nettverkets elektronikk skiller og øker lavnivå lydsignalene fra preamp og forer dem til individuelle forsterker/høyttaler kombinasjoner spesielt utformet for disse frekvensområder. Dette systemet, mens mer komplisert og kostbart, gir bedre gjengivelse og bruker lydkraft mer effektivt.

• Innenfor en passiv Crossover nettverk: passivt delefilter nettverket bruker to grunnleggende elektroniske komponenter, spolen og kondensatoren, for å utføre sin funksjon av splitte signalet fra lyd makt forsterkeren i diskret band. Elektriske egenskaper for impedans (frekvens-avhengige motstand) og resonans (frekvens-avhengige ledningsevne) utstilt av disse komponentene aktivere elektronisk ingeniører å skreddersy passiv overganger for mange kostnadseffektiv høyttaler programmer.

• Inne en aktiv Crossover nettverk: aktiv crossover brukes drevet krets designet rundt operative og differensial forsterker integrerte kretser som elektriske egenskaper at de kan nettopp filter og segment av lydfrekvenser. De også øke hver frekvensbånd signalnivå nøyaktig samsvar med kravene i individuelle makt forsterkere som er optimalisert for å mate spesialiserte lyd transdusere. Aktive crossover-teknologi tilbyr sonic nøyaktighet og fokusert strømforbruk, slik det er brukt i high-end audiophile og recording studio høyttalersystemer, samt store konsert lydanlegg.

Tips og advarsler

  • Når du velger en crossover nettverk for lyden, vurdere personlig budsjett, volum nivå krav, høyttalere og andre komponenter som er brukt, sammen med sin søknad, som stue stereo, hjemmekino, høyttaleranlegg, konserthus, bil eller platestudio.
  • Konsultere en lydtekniker eller akustisk ekspert når du planlegger en storstilt eller high-end lyd system; deres erfaring og kunnskap om den nyeste crossover-teknologien kan hjelpe du ender opp med en langt bedre system og unngå dyr feil.
  • Alltid redusere volumet til minimum når du kobler til eller kobler fra alle lyd systemkomponenter for å unngå mulig hørsel eller høyttaler skade.