Nnywellness.com

Hvordan legge til rimelig bil lydisolering


Hvordan legge til rimelig bil lydisolering

At moderne biler er roligere enn eldre er både et understatement og en overforenkling. Det er en verden av forskjell mellom bilene under 1990 og de laget på 1980; en del av denne forskjellen i følelsen har å gjøre med fokus på økende chassis stivhet, men mye av det kommer ned til mer moderne bilens avanserte lydkontroll. Du kan bli overrasket over hvor langt noen billige lydisolering triks vil gå i endre karakter og livability av at rangle-felle du kaller prosjektet bil.

Instruksjoner

• Fjerne bilens dør eller bagasjerommet interiør paneler, måle respektive stykket og kutte tre stykker av scenen gardin størrelse til åpningen. Lå scenen gardinen på et bord, stable bitene oppå hverandre og stifter akkurat kantene av alle tre inches. Sett en stift i midten bare for å holde pakken fra sagging. Legge en perle av lim ned hele innsiden av panelet i tett linjeavstand, horisontal S-figurer og trykk materiale pakken i den. Lagene i teppet vil absorbere mye av lyd energien som prøver å gjøre det gjennom. Dette kan være en av de dyrere tilnærmingene, men scenen teppets fleksibilitet og masse vil tilby utmerket lydkontroll.

• Utføre samme fremgangsmåte, men denne gangen med en enkelt lag av egg-kasse-stil skum madrass seng pads. Hvis du ikke har en gammel en liggende rundt, sjekk online, på et sykehus angi distributør eller på din lokale rabatt madrass stikkontakt, fortrinnsvis en som selger brukte madrasser. Oddsen er bra at de vil ha noen gamle overmadrasser legging rundt, og sannsynligvis i den søppelcontainer, siden de fleste kunder vil bare kjøpe nye. Kan du vurdere håndtering brukte pads med hansker, minst til du får dem desinfiseres. Mens ikke fullt så god som sant akustisk skum, skal disse putene levere 90 prosent av det tidligere akustisk ytelse til en brøkdel av kostnaden.

• Spray paneler med begrenset innvendig plass med 2-3 strøk av en polyuretan lastebil seng belegg. Solid polyuretan seg er en spesielt god lyd deadener (den mangler elastisitet å absorbere fullstendig lyden energi), vil legge masse til panelene og endre panelets harmonisk resonansfrekvens. Tyngre paneler krever flere innkommende energi til å vibrere, noe som vil redusere overføring av alle bortsett fra de dypeste og mest kraftfulle frekvensene. Alle materialer som vibrerer på en bestemt resonans frekvens, som en vin glass på en høy-C; bånd sammen to materialer med svært ulike resonans frekvenser vil gå en lang vei mot å redusere panelet vibrasjon og støyreduksjon.

• Bore et lite hull i toppen av panelet og injisere flytende isolerende skum. Ofte brukt i bolig-programmer, dette ganske billig skum går som en tykk væske, bosetter seg til bunnen av et hulrom og utvides for å fylle den. Skum har en svært høy isolerende verdi, og ikke minst så godt en jobb med å absorbere lyd som noen ettermarkedet lydisolering mat. Dette er en ideell løsning for A-stolpene, C-pilarene, kick paneler og andre hard-å-få-til hulrom i bilen som kan fungere som en gjenklanger kammer for lyd. De eneste reelle ulempene med å bruke skum injeksjon er at skum vil gå hvor som helst at en væske ville, og at solid skum vil encase alle ledninger eller rør i panelet.

Tips og advarsler

  • En 4' x 6' roll koster ca $25 og vil dekke en liten bil. Bruk to ruller for mellomstore og større biler.
  • Linje indre av bilen bare. Skum materialet vil ikke stå opp til varmen av motorrommet eller eksosanlegg.