Nnywellness.com

Utviklingen av biler i 1950


Utviklingen av biler i 1950

Biler gjennomgikk enorme teknologiske og styling endringer i 1950, markerer første gang siden introduksjonen av Ford V-8 motoren i 1932 av en betydelig utviklingsprosess. De fleste bilprodusenter i det første tiåret etter slutten av andre VERDENSKRIG salte biler med førkrigs teknologi og omfangsrik kropp styling. Studebaker, med sin 1953 coupes, og Chrysler Flight feier endret utseendet på biler. I mellomtiden, Chrysler og Chevy utviklet kraftig, men likevel effektiv V8-motorer.

Kropp Styling

General Motors' sjefsdesigner Harley Earl er far til høydepunktet mani ved å løfte utseendet på halen av P-38 jagerfly for Cadillac. Halefinner og chrome-laden General Motors biler overlevde som ikoniske bildet av 1950-tallet automotive styling. Imidlertid utviklet Studebaker stylister Raymond Lowey, Chrysler designer Virgil Exner og Chevy Nomad stylist Carl Renner separat slankere, mer skulpturert biler. Loewy utformet 1953 Commander Starliner, som er en av de beste eksemplene på 1950-tallet strømlinjeformet styling. Exner stylet 1955 Chrysler Flight feie og Imperials med skarpe, fet og en feiende belte-linje. Renner's Nomad stasjonsvogn er en øvelse i tilbakeholdenhet i et hav av General Motors styling utskeielser.

Strøm

Styling styrte automotive hønsehus i 1950. Ganske biler solgt. Teknologien gjemt under chrome og tofarget turkis og krem maling jobber ikke gjorde noe for å øke bilsalg. Ennå utviklet Chevrolet små-blokk V-8. Chevrolets mottatt 265 kubikk tommer i 1955, og senere 283 V8-motorer som inneholdt massiv kraft i en kompakt og effektiv enhet. I 265 utøvet 162 hestekrefter og 283 tilbudt nesten 200 hestekrefter. Innebygd sekssylindret motor forble base kraftverket for de fleste biler, men V-8 ble standardmotoren valgfrihet i mer enn 30 år. Chrysler, faktisk, hevet innsatsen ved å perfeksjonere Hemi motoren med sin vinklet og større hemispherical-formet kamre. Hemi opprettet en bedre drivstoff-luft-blandingen for å øke makt, som hjalp innvarsle muskel bil æra av 1960-tallet.

Den kompakte bilen

Bensin i 1957 kan ha vært bare 24 øre per gallon, men mye irritasjonen av Detroit automakers, Volkswagen var gjør fremskritt fange et segment av automotive-markedet. Smart reklamekampanje og minimale 36-hestekrefter motor vokste Beetle i popularitet som et alternativ til behemoth Buick-modeller og Cadillac. Detroit svarte med en kollektiv eksplosjon. Chevrolet utviklet motoren Corvair som debuterte i 1959, men døde en stygg død i 1969 på grunn av sikkerhetsmessige hensyn. South Bend, Indiana-baserte Studebaker introdusert dens Lark i 1959. Plymouth kom ut med sin tapre og Ford Falcon sin i 1960. Den amerikanske tilbudet holde ikke Volkswagen juggernaut i sjakk, men de tilbød kompakte biler med rimelig sekssylindrede makt.

Sportsbiler

Da GM Harley Early så på sportsbil markedet, så han det nord-amerikanske landskapet myldrer MG T-typer, triumf TR3s og Austin-Healey 100s. Soldater tilbake fra Europa etter andre VERDENSKRIG brakt tilbake disse lav-slengte to-seters sportsbiler. De kjøper ikke Detroit produkter. Earl fraktet ingeniør Zora Arkus-Duntov å opprette 1953 Corvette å fange sportsbil markedet. En lunken 235 kubikk tomme innebygd seks drevet utgangspunktet Corvette, men i 1955, fikk det mer robust 265 V-8. Corvette satte standarden for fremtidige amerikanske-laget sportsbiler.