Nnywellness.com

Hva gjør et bilbatteri eksplodere?


Hva gjør et bilbatteri eksplodere?

Selv om det sjelden, kan bilbatterier eksplodere hvis ikke brukes riktig. Dette kan skje for en rekke grunner, hvorav mange er forebygges.

Ut gassing

Hvis batteriet lekker gass, spesielt veldig eksplosive hydrogen, og det er en gnist, som når du prøver å starte din gar, kan det oppstå en eksplosjon. Batteriet vil selvsagt produsere hydrogen som et biprodukt av å lage strøm; ut gassing kan skje på egen hånd eller en ekstern omstendighet som over lading av batteri.

Løs tilknytning

Hvis tilkoblingene på batteriet terminal er løs, kan batteriet eksplodere. Dette kan skyldes uaktsomhet da batteriet ble installert eller en svekkelse av forbindelser over tid.

Feil hopp

Det er en bestemt måte å hekte startkabler til to batterier å hoppe starte en død: klemme en positiv kabel (rød) til positiv batteriet terminal på død batteriet, koble andre positive klemmen til live batteriets positiv terminal. koble en negativ klemme (svart) til økte bilens negative terminalen og den andre enden til en umalt området av bilen, fortrinnsvis motorblokken eller ramme. Hvis du gjør feil tilkoblingen, kan ett batteri eksplodere.