Nnywellness.com

Hvordan rengjøre en støpejern eksos Manifold


Hvordan rengjøre en støpejern eksos Manifold

En eksos manifold er et sett av rør som fører eksos røyk fra motoren på utsiden av kjøretøyet. De fleste eksos manifolder er laget av støpejern materiale, som kan gjøre dem litt vanskelig å rengjøre på grunn av porøse overflaten. Vann kan skade støpejern eksos manifolder, så det er best å bruke noen slags løsemiddel eller renere. Siden eksos manifolder direkte røyk ut av bilen, er standarder for renslighet ikke så strenge som med inntak manifolder i biler.

Instruksjoner

• Kjøle motoren for en periode på minst 30 minutter før du starter noe arbeid på bilen.

• Finn eksos manifold og fjerne den fra bilen. Det kan enten være på forsiden av motoren eller på siden, avhengig av kjøretøy. Noen biler og lastebiler har to eksos manifolder mens andre har bare ett. Når du finner eksos manifold, fjerne skruene fra manifold selv eller fra varmeskjoldet, ved hjelp av din pipenøkkel.

• Trekke slangene av eksos manifold hvis noen er tilknyttet, og deretter fjerne skruene fra eksos manifold hvis du allerede ikke hadde gjort så. Bruke et løsemiddel som PB Blaster gjennomtrengende katalysator hvis boltene er fast.

• Fjern eksosmanifoilen fra bilen. Clean eksos manifold med rengjøring løsemiddel, maling tynnere eller lakk tynnere. Skrubbe den med din stålbørste før slik at det å sitte og suge i løsemiddelet. Skrubbe manifold igjen etter la den sitte i 20-30 minutter. Når eksosmanifoilen vises rene, tørk av den med filler.

• Rebolt eksosmanifoilen inn i bilen. Koble vakuum slangene Når manifold har vært boltet og knytte varmeskjoldet hvis bilen hadde en.