Nnywellness.com

Stive Clutch vs våren Clutch på en VW


Volkswagens produsert etter 1973 har membran, eller stive, klørne mens tidligere modeller har coil våren klørne. Generelt stiv clutches varer lenger og fungere mer pålitelig på grunn av deres færre bevegelige deler, men det er en rekke fordeler og ulemper av både det bør vurderes.

Våren Clutch

En våren clutch har noen kilder (vanligvis tre) på trykkplaten som holder overføring mot svinghjulet. Når du trykker clutchpedalen ned, aktiverer figuren, som beveger trykkplaten bakover, dermed frigjøre motoren og tillater deg å skifte gir.

Stive Clutch

En rigid (membran) clutch har en enkelt plate på trykkplaten. Mens det er stive i forhold til kilder, er det ikke egentlig stive. Faktisk, dens funksjon er basert på det faktum at når trykket er brukt til det, endres formen. Når du trykker clutchpedalen ned, virkar trykket på fingrene i midten av tallerkenen, som forårsaker plate å bøye. Kraften fra denne bøying flytter trykkplaten, som frigjør den fra svinghjulet og lar deg endre tannhjul.

Fordeler og ulemper

Våren klørne utøve mer kraft på trykkplaten. Du kan endre tannhjul enklere raskere grunn av det faktum at mer kraft, betyr at det vil ta mindre kraft til å løslate, det er lagres i kildene strekkfasthet. Stive clutches, derimot, trenger mindre vedlikehold, krever mindre press rundt, og har generelt lengre arbeidsliv skyldes det faktum at de har færre bevegelige deler.