Nnywellness.com

Kan du kjøre en bil uten Radiator vifte?


Kan du kjøre en bil uten Radiator vifte?

Avkjølingen system i bilen er av avgjørende betydning for helsen til motoren. Alle aspekter av kjølesystemet, fra viften til termostaten til radiator slanger, må være i god driftstilstand slik at ikke motoren overopphetes, noe som kan føre til en kostbar reparasjon regning. Hvis viften på kjøretøyet mislykkes, kan du kjøre det kort avstand - og muligens lenger, men du bør unngå kjøring bilen hvis mulig.

Hvorfor kan du

Radiator vifte på bilen trekker luft fra grillen og over radiatoren, der den kjøler kjølevæske i radiatoren. I fravær av en vifte flyter air fortsatt, vanligvis regissert av likkledet. Men frekvensen av luft og lufttemperatur nå avhengig hastigheten bilen er reiser. I stop-and-go trafikk, bilen vil ikke flytte raskt og luftstrømmen vil være sterkt begrenset. Men på en klare motorvei, kan nok luft strømme til radiator at bilen ikke kjører varmt, selv uten en fan.

Hvorfor du bør ikke

For nesten alle kjøretøy er viften en svært viktig del av kjølesystem, spesielt når kjøretøyet er drevet sakte eller sitte i trafikken med motor tomgang. Mange biler er har fans som er knyttet til Veivaksel eller vann pumpen og stadig å snu og gir kjølig luft. Andre biler bruker elektriske vifter styrt av Termostater som forteller fans når å komme på. Hvis viften slutter å slå, vil så bilen sannsynlig overopphetes (spesielt ved lave hastigheter eller tomgang), som kan forårsake hodet pakning å mislykkes. Dette ville bety en kostbar reparasjon regning.

Når du måtte

Mekanisk fans er drevet av belter laget av gummi som kan tørke ut og sprekke over tid. Hvis de ikke erstattes med jevne mellomrom, kan bryte og stoppe å slå fans. En elektrisk vifte kan mislykkes fra en blåst sikring, ledningsnett problem eller hvis motoren i viften svikter. Hvis dette skjer, bilen må være tauet eller muligens drevet kort avstand til en butikk der den kan repareres.

Hvordan du gjør det

Hvis du absolutt må kjøre en bil uten vifte, gå på en høyere hastighet og med en konstant hastighet på hastighet for å holde luften strømmer gjennom grillen og på radiatoren. Hvis mulig kjøre på motorvei og holde girkassen i det høyeste giret mulig å holde motoren RPM så lav som mulig, noe som vil redusere varme produsert av motoren. Nøye overvåke temperaturmåleren å sørge for at motoren ikke er overoppheting. Hvis det begynner å overopphetes, slår av motoren umiddelbart.

Hvor å sikre at du slipper å

For å minimere sjansen din kjøretøy fan vil mislykkes, regelmessig kontrollere og justere fan beltet på en bil med en beltet-drevet vifte. Hvis beltet er gammel og vises tørr og sprakk, erstatte den med en ny fan belte. På en bil med en elektrisk vifte, kontroller ledningene er i god form og holde ekstra sikringer (og en stafett hvis viften bruker et) i bilen i tilfelle de sikring eller relé mislykkes mens du kjører.