Nnywellness.com

Hvordan erstatte ECM på en 2005 Toyota Corolla


2005 Toyota Corolla ble tilbudt med 1,8-liters firesylindrede motoren med automatgir eller en fem-trinns manuell girkasse for XRS trim nivå. Den elektroniske kontroll modul eller ECM ligger under dashbordet og bak hanskerommet skuffen. For å adgang ECM, må hanskerommet skuffen fjernes. Når erstatter ECM, defekte enheten må være glimtet av en Toyota-forhandler eller deler butikken som har ECM blinkende utstyr.

Instruksjoner

Fjerning

• VIN bilagsnummer som vises nederst på frontruten på førersiden av bilen. Slå tenningsnøkkelen til "På" posisjon og dokumentere kilometerstand på kilometertelleren. Deaktivere tenningsnøkkelen.

• Løft bilen panseret og støtte det med hette prop stangen. Løsne negative batteriet terminal med kontakten og ratchet. Koble negative batterikabelen fra negative batteriet terminal.

• Angi passasjeren side av bilen og åpne hanskerommet skuffen. Finn den skuff stoppers - det er en på hver side av skuffen. Ta ut skruen for hver døren stopper. Forsiktig klem på sidene av skuffen på bakerst mens du trekker på skuffen å løslate den øvre skuff stoppers. Løft skuffen for å fjerne den fra oversikten.

• Fjerne to klipp for ECM dekning med flat-skrutrekker. Fjern dekselet fra oversikten. Pop åpne ECM ledninger sele klemmen med flat-skrutrekker og kobler alle fire ECM ledninger sele koblinger fra ECM.

• Fjerne begge boltene som fester ECM brakettene til undersiden av dashbordet med kontakten og ratchet. Finn den bakre montering klipsen. Klem tang på baksiden av klippet og presse klippet gjennom senterhullet. Løsne montering claw foran ECM og lavere ECM og brakett montering fra oversikten.

• Fjern skruene for ECM klammeparentesene med kontakten og ratchet. Fjern hakeparentesene fra ECM. Sammenligne ECM som er fjernet fra kjøretøyet med utskifting. Hvis den opprinnelige ECM ble produsert av DENSO det må erstattes med en DENSO enhet. Hvis den opprinnelige enheten ble produsert av DELCO, må den erstattes med DELCO.

• Ta utskifting ECM til en Toyota-forhandler eller lokale deler butikken sammen med VIN nummer og kjørelengde for blinkende.

Installasjon

• Installere ECM brakettene på utskifting ECM og stram festeskruene til 28 tommer-pounds med momentnøkkel tommers-pounds.

• Løft ECM på plass under dashbordet og skyv den bakre montering klipsen gjennom senterhullet. Fest foran montering klo koblingen. Installer ECM braketten på dash festeboltene og stram til 27 tommers-pounds med momentnøkkel tommers-pounds.

• Plugg hver plugg i sin terminal på ECM; de klikker når riktig installert. Angi ledningsnett i selen klemmen og lås klemmen lukket for å sikre selen.

• Løft ECM beskyttende dekselet på plass og installere beholde klippene. Angi hanskerommet skuffen på plass. Klem øvre sider av skuffen slik at den øvre stopper vil fjerne åpningen i dashbordet og skyver skuffen i hullet. Line opp de lavere slutter å monteringshullene på hver side av skuffen og installere nedre stopp monteringsskruer. Lukk hanskerommet skuffen.

• Installer negative batterikabelen negative innlegg på batteriet. Stram negative batteriet terminal med kontakten og ratchet. Stengt panseret.