Nnywellness.com

Forskjellen mellom en LCD & DLP-projektorer


Digital projeksjon er mindre og rimeligere enn noensinne. Både DLP (digital lyset projeksjon) og LCD (liquid crystal display)-projektorer gir fantastisk bildekvalitet. Fundamentalt, forskjellene mens du ser på tendens til å være minimal, men de teknologiske forskjellene mellom to er betydelig.

DLP projeksjon

DLP sett bruke et roterende fargehjul med tre primære og fire sekundære farger, designet for å skape en realistisk fargepalett. Lyset er generert fra en høy intensitet kvikksølv pære eller LED matrise, spratt av et brikkesett som inneholder millioner av micromirrors, og deretter sendes gjennom et prisme. Alle speilene på chip representerer ett bildeelement, eller piksler. I tillegg hver speilet er individuelt adresserbare, mening hvert er individuelt fortalt hva de skal gjøre av interne prosessoren.

LCD projeksjon

LCD-projektorer bruker en rekke flytende krystall paneler, hver med halvfaste materiale som representerer de tre store primærfargene. Krystallene vri og rett, basert på den gjeldende går gjennom tilstøtende rutenettet staten endres litt, og lys blokkeres delvis for å opprette ulike nyanser av farger og svart. Vanligvis DLP er ikke fullt så sterk som LCD, gitt dens iboende overførbar natur, men dette er vanligvis ikke et problem når projektoren er riktig justert.

Miljøhensyn

Gitt høyere gjennomsnittlig lysstyrken på LCD, den sies at det kan brukes er områder med mer lys enn DLP. Men det betyr ikke at bildet er best. Hensynet bør også betales til gjennomsnittlig fan støynivået hvis enheten er i en kritisk, theater miljø. I tillegg kan basert på modellen (ikke teknologi), pære livet være forskjellig.

Misforståelser

De fleste misoppfatninger rundt projektorer sentre på lumeneffekt eller gjennomsnittlige. Husk at i både DLP og LCD-enheter, lumen måles på objektivet, ikke skjermen (siden det er umulig å vite hva bildet gjenspeiles av.) Derfor er det nytteløst å søke etter en teknologi over den andre å finne det "beste" bildet, basert på lysstyrke. I tillegg, i begge tilfeller, det er ikke ideelt å søke for som projektoren kan vise største bildet, uten visuelt bekrefter at bildet forblir akseptabelt når bildet er blåst opp til store proporsjoner.

Oppløsning

Vanligvis er DLP-projektorer tilgjengelig i lavere oppløsninger (for eksempel 1024 x 768, og 640 x 480), gitt at de brukes hovedsakelig i presentasjonen miljøer. Der, er lysstyrke mer av en vurdering enn oppløsningen. Uansett er begge tilgjengelige i oppløsning på 1920 x 1080 og i noen tilfeller, større. I form av bilde dybde og fargemetning (begge bidrar til oppfatningen av høyere oppløsning), har fordelen at LCD hadde blitt motvirket ved bruk av mer farge segmenter på DLPS fargehjulet og i noen tilfeller, tillegg av en andre og tredje farge chip.

Bekymringer

DLP har fortsatt et roterende fargehjul som, avhengig av hvor rask en øyebevegelser er fra side til side, kan opprette en "prisme" effekt. Denne manifesterer seg som en kort, hvit flash, merkbare av noen, ignorert av mange. LCD-projektorer har ikke iboende problemer, annet enn de få tilfeller misfarging av én eller flere LCD-paneler som skyldes overdreven varme. Dette er vanligvis en modellspesifikke design defekt mer enn en teknologi-feil. I begge tilfeller krever imidlertid fleste DLP og LCD foran projektorer pære endring på rundt 3000 timer. Selv om prisen kan variere, kan denne økende kostnader være en potensiell faktor.