Nnywellness.com

Typer av LCD-skjermer


Typer av LCD-skjermer

Liquid crystal display (LCD)-teknologi har blitt utbredt i fjernsyn og datamaskin skjermer. Det opererer gjennom elektronisk manipulasjon segmenter av flytende krystaller ordnet i rader og kolonner. Nivået av raffinement av organiseringen av disse flytende krystaller som deres størrelse bestemmer detaljnivået og kontrast LCD kan tilby. Det er tre hovedtyper av LCD-skjermer som er brukt for egne formål, herunder klokker, håndholdte spill og TV.

Segmentet LCD

Et eksempel på et segment LCD
Segmentet LCD er en stil av LCD som kan vise et begrenset antall forhåndsbestemt tegn. Disse tegnene er vanligvis tall og bokstaver. Segmentene i navnet er vanligvis avlang solid figurer som brukes i mønstre til de nødvendige tegnene. Dette er stilen på LCD brukes i en typisk digital klokke eller digital vekkerklokke.

Punktmatrise LCD

Et eksempel på en klokke med en Punktmatrise LCD
En Punktmatrise LCD tilbyr mer allsidig enn segmentet LCD. En Punktmatrise LCD kan vise flere tegn enn et segment LCD, fordi den bruker en blokk med 5 x 7 prikker å opprette tegnene eller til et bilde. Punktmatrise LCD vises i håndholdt elektronisk spill som opprinnelige Nintendo GameBoy, Tiger håndholdte versjonene av «PacMan» eller Parker Brothers håndholdte versjonen av "Beklager."

Grafisk LCD

Grafisk LCD brukes i TV.
En grafisk LCD er mye mer komplisert enn de to andre typene LCD. Det består av potensielt tusenvis av piksler som kan danne full-farge grafikk og bilder. Denne typen LCD er utbredt i TV, bærbare datamaskiner, dataskjermer og digitale kamera viser.