Nnywellness.com

Hva er tørr Sump systemer?


Hva er tørr Sump systemer?

En tørr sump system gir olje konsekvent og umiddelbart til bestemte deler av motoren, selv under ekstreme forhold. Mens de fleste gaten klar biler bruker våt sump systemer for oljebehandlinger motoren, har tørr sump systemet fordeler gjort det allestedsnærværende valget for alle racing kjøretøy, inkludert Super Speedway lager biler, Formel biler og Indy biler.

Fakta

Våt sump systemer - standard oljebehandlinger systemene på gaten biler - arbeid ved å suge fra standard olje pan i lager olje pumpen, som leverer olje til motoren etter behov. I konkurranseforhold, fører bilens fart olje å samle rundt sidene av pannen, fra lager olje pumpens inntak ventil. Slik kan tap av oljetrykk redusere bilens hestekrefter og olje lufting, en ny sump system var nødvendig for racing forhold.

Hvordan virker de?

Tørr sump systemer bruker en egen, stor reservoaret lagre bilens olje, med en stikkontakt nederst for en konstant oljeforsyning til motoren. Oljepumpe består vanligvis av to til seks separate deler, først som inneholder en justerbar trykkregulatoren for å levere olje til motoren under press. De andre stadiene tilbake olje fra tørr sump pannen tilbake i toppen av oljereservoar, noen ganger gjennom en oljekjøleren.

Fordeler

Tørr sump systemet øker motorpålitelighet gjennom sin tilførsel av et ensartet nivå av oljetrykk, selv i konkurranseforhold. Bruk av en grunnere olje pan tillater en lavere plassering av motoren bilens chassis, og muligheten til å montere oljetanken eksternt i bilen gir større kapasitet. Dette systemet gir justerbar oljetrykk, og forbedrer hestekrefter på grunn av redusert tyktflytende dra. Oljekjølere kan enkelt installeres mellom de hjemvendte stadiene og oljereservoar.

Inndelinger

En måte som tørr sump modeller varierer fra hverandre i antall press og renovere deler. Tørr sump systemer med to til fire av disse delene har vanligvis en trykk delen levere olje til motoren, med resten viet til scavenging olje og tilbake til toppen av reservoaret. Tørr sump systemer med fem-seks seksjoner vanligvis legge til en andre delen for trykk. Seks rangerer vanligvis som grensen for antall deler på en tørr sump system.