Nnywellness.com

Hvordan å kalibrere en Plasma HDTV


Hvordan å kalibrere en Plasma HDTV

Riktig kalibrering plasma-TV vil gi deg best mulig bildekvalitet og lar deg ta full nytte av de mange fordelene av moderne plasma-teknologi. Kalibrering inkluderer justeringer du metning, fargetone, lysstyrke og kontrast. Når disse innstillingene er dårlig justert, kan bildet se kjedelig og unaturlig. Heldigvis, prosessen med å kalibrere TVEN er veldig enkelt og tar bare et øyeblikk å lære og fullføre.

Instruksjoner

• Trykk på "Menu"-knappen på fjernkontrollen eller TVen.

• Velg "Bilde" eller "Vis" innstillingene til den aktuelle menyen.

• Sett inn en DVD eller Blu-ray-plate i din spiller hvis du har koblet til TVen. Hvis du ikke har alle medieenheter koblet til TVEN, slå til en kanal vise innhold med en rekke farger og lys.

• Velg "Lysstyrke" og sett den til maksimumsverdien. Begynne å redusere lysstyrkeverdien sakte, under evaluering av effekten det har på det generelle bildet. Stopp redusere lysstyrken når du begynner å miste detaljer i bildekvalitet.

• Velg "Kontrast". Justere innstillingene til grensen mellom lyse og mørke objekter vises veldig skarp og ren.

• Velg "Farge". Flytt denne innstillingen omtrentlig midten av totalt skalaen. Juster denne innstillingen langsomt mens du ser for hudtoner, løv og andre lett identifiserbare kilder av konsekvent farge. Denne innstillingen er noe mer subjektive enn de andre innstillingene påvirker fargemetningen hver base på en annen måte. Generelt vil lavt en innstilling gjøre bildet ser bleket ut, mens sette det for høy kan få bildet til å virke urealistisk.

Tips og advarsler

  • Du kan kjøpe en TV-kalibrering DVD fra en elektronikk eller underholdning-forhandler for å bistå i kalibreringsprosessen. Disse platene gir en rekke bilder, diagrammer og skjermer som kan brukes til ekstra nøyaktighet når du justerer skjerminnstillingene.