Nnywellness.com

Slik kontrollerer du VIN


Slik kontrollerer du VIN

Bilens kjøretøy identifikasjonsnummeret kan synes å være en samling av tilfeldige tall og bokstaver, men dette er ikke faktisk er tilfellet. Bilens VIN er faktisk en kode som inneholder viktig informasjon om bilen, inkludert merke og modell, året den ble produsert, sin trim og funksjoner og hvor den ble produsert. Du kan kontrollere bilens VIN bruke VIN selv.

Instruksjoner

Dekoding din VIN

• Finn VIN på bilen. Det bør være på venstre side av dashbordet, lett synlig gjennom frontruten. Skriv ned VIN.

• Dekode VIN. Det første sifferet står for landet bilen ble produsert i. For eksempel USA bruker 1, 4 eller 5, Canada er 2, Mexico er 3, Japan er J, Korea er K, England S, Tyskland er W, Italia er Z, Sverige er Y, Australia er 6, Frankrike er V og Brasil er 9. Det andre sifferet angir bilens maker, og det tredje sifferet vil betegne typen bil, for eksempel en coupe eller en SUV. Sifre fire gjennom åtte betegne funksjoner gjelder kjøretøy og produsent, som trim pakker. Ni sifferet er et kontrollsiffer. Tallet 10 bestemmer året. For eksempel bruke biler produsert mellom 2000 og 2009 vanligvis sifrene 0 til 8, mens biler produsert før som bruker bokstaver. 11-sifret identifiserer hvor bilen ble produsert, slik som en Ford-fabrikken i Michigan, og de siste seks sifrene gir informasjon om da bilen ble gjort i produksjonslinjen, som 100.000 av 700 000.

Du må slå opp bilen bestemt produsentkodene dekode din kjøretøy nøyaktig VIN. Du kan gjøre dette ved å gå til produsentens nettsted og finne VIN informasjon som maker og kjøretøy.

• Sammenligne informasjonen du lært av bilens VIN til produsentens og kjøperens informasjon du har om bilen. Skal stemme med perfekt, og så lenge de gjør, du kan hvile lett at du har bekreftet VIN i bilen.

Hvis ikke, du kan ha et problem og må videre etterforskning.

Går ett skritt videre

• Go online to alton-moore.net (see Resources). Angi bilens VIN i Alton's VIN sjekk siffer kalkulator. Det niende sifferet i din VIN er din kontrollsiffer. Kalkulatoren skal rapportere det samme kontroller siffer for bilen din og din VIN. Hvis ikke, det er en sjanse din VIN er ikke riktig.

• Har en bil historie rapport trakk på bilen, bruke en selskap som CarFax eller AutoCheck. Disse søkene gir deg bilens hele historikken basert på VIN. Kontroller at historien samsvarer med det du vet om kjøretøyet, inkludert ulykker og steder. Hvis alle informasjonen samsvarer, kan du være ganske sikker du har bekreftet din VIN.

• Kontakt forhandleren eller produsenten av bilen. Hvis informasjonen på din VIN er riktig, bør de kunne bekrefte den og forklare uoverensstemmelser og gi deg veiledning om hva du skal gjøre hvis din VIN ikke er riktig eller verifiserbar.