Nnywellness.com

Informasjon om forskjellige typer biler


Informasjon om forskjellige typer biler

Det er bokstavelig talt hundrevis av ulike fabrikater og modeller av nye og brukte biler på veien i dag. Drivere ser etter bestemte egenskaper i kjøretøy ofte har en rekke forskjellige modeller å velge mellom. Det finnes flere grunnleggende kategorier som de fleste bilmodeller kan tilpasses. Noen biler kan også passe inn i flere kategorier.

Sedan

Sedan er den vanligste typen bil på markedet i dag. Sedan er normalt fire-dørs modellbiler som sete fem til seks passasjerer og har en lukket bagasjerommet. Nesten helt store bilprodusent produserer flere forskjellige modeller av sedan. Sedan varierer i størrelse fra store luksusbiler til små sub komprimerer. Noen av de mest populære bilene på veien er i dag sedan, inkludert Toyota Camry, Ford Focus og Honda Accord.

Coupe

Kupeer er mindre og mer sportslig enn sedan. Fleste av disse er to-dørs modeller, og noen tilbyr en kombikupé i stedet for en koffert. Kupeer vanligvis har svært liten som sitter i baksetet som kan nås gjennom fordørene. Kupeer vanligvis få veldig god gass kjørelengde på grunn av sin lille størrelse. Populære kupeer inkluderer Honda Civic, Smart fortwo, Pontiac G5 og Pontiac Solstice. Mange hardtop sportsbiler teknisk regnes kupeer.

Cabrioleter

Cabrioleter er biler som de kan fjernes. Normalt Kabrioletkalesjer er laget av en slags klut eller plast. De fleste sportsbiler tilbyr et konvertibelt alternativ, inkludert Ford Mustang, Audi S5 og Volkswagen Eos.

Hybrider

Hybridbiler bruke alternative typer drivstoff, som etanol-baserte E85 bensin. Hybridbiler kommer i alle former og størrelser; men pleier de vanligste hybrider å være mindre bilmodeller. Hybrider er best kjent for sin drivstoffeffektivitet og miljømessige fordeler.

CUV

Begrepet CUV har blitt brukt for å beskrive crossover nyttekjøretøyer. CUVs er mindre og vanligvis mer elegant enn tradisjonelle større SUVer. CUVs er nyttekjøretøyer som er bygget på en bil plattform, i stedet for på en lastebil plattform som tradisjonelle SUV modeller er. CUVs har blitt populære fordi deres håndtering, tur og ytelse er mer lik en bil enn en lastebil. Det er flere sju - og 8-passasjer CUVs på markedet i dag, de fleste som bruker tredje-rad sitteplasser som kan fjernes eller brukes også for lasten. Populære CUVs inkluderer Toyota Highlander, Honda Pilot Ford Flex og Chevrolet traversen.