Nnywellness.com

Kameralinser for dårlige lysforhold


Lite lys er ofte en fotograf verste fiende. Når skyting innendørs med glødelamper og lysrør lyskilder eller utendørs i Skumring, kan det være veldig vanskelig å få en god leser på lys og ta klare, skarpe bilder. Få den beste skutt i disse forholdene tar praksis og objektiv, som fanger opp bilder på en stor blenderåpning å la den mest lett mulig.

Åpning innfatningene

Objektiver måles av to ting: brennvidde (i millimeter) og blenderåpning bredde. Blenderåpningen er målt av forholdet og skrives ut som en "f/"-verdi. Et objektiv med en blenderåpning på 1:4 eller F4, har blenderblader og åpner på 1/4 bredden på linsen. Et objektiv med en blenderåpning på 1:1.2 eller f/1.2 har blader som åpner til nesten full bredde på objektivet, som lar mer lys til sensoren på kortere tid. Fotografering er om balansen mellom blenderåpning og lukkertid hastigheter; objektivet bestemmer verdien blenderåpning og kameraet kroppen kontrollene Lukkerhastighet. Rask lukkertid la mindre lyset og resultere i mørkere bilder, mens langsom lukker hastigheter- eller lange eksponeringer - lar mer lys til sensoren, men kan føre til uskarpe bilder. Siden blenderåpninger lar mer lys per brøkdel av et sekund, kan en større blenderåpning for raskere lukkertid og mindre uklarhet.

Ideelle innstillinger

Du har en hard tid tar en virkelig ren og klar skutt i dårlig lys med en standard kit-objektiv. Nikon og Canon, for eksempel pakke de fleste digitale enkelt-linsen refleks (DSLR) kameraer med en 18 til 55 millimeter linse (mm) med aperture varierer fra f/3.5 til f/5.6. Den maksimale blenderåpningen er knyttet til fokus på disse linsene, som betyr at du ikke kan få f/3.5 på 55mm zoom. En blenderåpning på 3,5 ikke bred nok å la deg velge en rask lukkertid og redusere uskarphet. Du kan bruke et stativ og en selvutløser for å skyte med kit linsen eller kjøpe et objektiv med en større blenderåpning. Du begynner å få klare bilder i dårlig lys, uten stativ, på rundt f/2.8.

Valg av merket

Hver DSLR kameraet selskapet produsenter linser gjelder for sine kameraer, så når du sporer ned en linse, det beste stedet å starte er på produsentens webområde. Du trenger ikke å begrense søket til et bestemt merke; noen tredjepart objektivet produsenter, særlig Tamron (. tamron.com/en) og Sigma (. sigmaphoto.com) produsere høykvalitets objektiver med monterer for mest populære DSLR kameraet typene. Se etter objektiver med stor blenderåpning verdier i hele det bratt stigning omfang for de beste dårlige resultatene.

Bildestabilisering

Canon og Nikon både produsere linser med stabilisere funksjoner som gjør lav-light shooting enklere. Canon kaller sin teknologi bilde stabilisering (IS) og Nikon kaller sin teknologi vibrasjon reduksjon (VR). Tredjepartsleverandører kan kalle teknologien forskjellige navn, men det er lurt å søke denne funksjonen for lite lys linser. Linser med innebygd stabilisatorer er mindre utsatt for vibrasjoner opprettet ved å trykke på utløseren. Med en IS eller VR linse, kan du bruke langsommere lukkerhastighet for å la mer lys til sensoren, men objektivet vil gjøre et klart bilde. Dette er spesielt nyttig under dårlige lysforhold, der bruker en stabilisert linse betyr du kan få samme i et bilde tatt tre til fire lukkeren trinn raskere. I stedet for skyting på 1/8 av et sekund, for eksempel kan du skyte på 1/60 sekund med en stabilisert linse og få samme eksponering.