Nnywellness.com

Smartphone vs håndholdte GPS


Smartphone vs håndholdte GPS

Noen ting ødelegge en tur som utilsiktet blir tapt. En håndholdt GPS-enhet kan hjelpe deg med å komme fra punkt A til punkt B trygt og i tide- men smarttelefonen har også denne funksjonen når den er utstyrt med nødvendig programvare. Selv om begge typer enheter hjelpe deg navigere, varierer smartphones og håndholdte GPS-enheter på enkelte måter, hovedsakelig når det gjelder holdbarhet og kartlegging funksjoner.

Bærbarhet

Smarttelefoner og håndholdte GPS-enheter er begge designet med bærbarhet i tankene. Fordi de er bygd for å passe godt i hånden, pleier smartphones og håndholdte GPS-enheter å være omtrent samme størrelse. Garmin's mellomtoner Nuvi 255W, for eksempel, er 4,8 inches bredt, 2,9 inches høy og 0,8 inches tykk. Den veier ca seks ounces. Når holdt vannrett, måler Apples iPhone 4S 4,5 inches bredt, 2,3 inches høy og 0,4 inches tykke. Den veier ca fem ounces.

Holdbarhet

Håndholdte GPS-enheter er vanligvis mer robust, med gummi dekket porter, vanntettingsmembraner og holdbar skjermbildene. de er ofte kjøpt for utendørsaktiviteter som fotturer. Smartphones, derimot, er designet for å være stilig, elegant og tynn plast overflater og glass skjerm tilbyr liten beskyttelse mot effekt eller vann. Dette vil ikke være et problem hvis du bruker din smartphone eller håndholdte GPS som navigasjons verktøy i bilen, og den er sikret i dashbordet eller frontruten-montert innehaver. De fleste GPS enheter kommer sammen med holdere for dette formålet.

Batterilevetid

En smartphone batterilevetiden varierer fra en til en annen. HTC Incredible S annonserer en batterilevetid på nesten 10 timer med normal bruk, mens Garmin sier at Nuvi 255W gjennomsnitt fire timers batteriliv per oppladning. I praksis, men forbruke smartphones mer strøm når GPS og cellular funksjonaliteten aktiveres samtidig, og batteriet livet synker betydelig. Så, hvis din bruk av enheten er begrenset primært til bilen, kommer de fleste smarttelefoner og håndholdte GPS-enheter sammen med en bil-lader som du kan plugge inn en sigarettenner og sikre at enheten er alltid fullt drevet.

Kart

Mest håndholdte GPS-enheter solgt i Nord-Amerika kommer sammen med kart som dekker kontinentale USA og Canada. TomTom og Garmin, Magellan vanligvis gi kunder en gratis kart med kjøp av en håndholdt enhet. Smartphones, derimot, er avhengige av programmer lastet ned fra Internett. Gratis programmer som Google Maps er tilgjengelig for store mobile operativsystemer inkludert Apple iOS, Google Android og Windows Mobile, kart oppdatere automatisk til den nyeste versjonen. En begrensning av mange smartphone GPS-programmer, er imidlertid at de ikke lagre kart på telefonen. I stedet tilgang de til kart eksternt via en mobil tilkobling, som ikke er tilgjengelig i avsidesliggende områder.

Tilleggsinformasjon

Navigasjons funksjoner er nesten identiske mellom smartphones og håndholdte GPS-enheter. Begge tilbyr muligheten til å plotte reise ruter, angi rundt, merke veipunkter og gi omdreining-av-omdreining retningene. En av de største fordelene med å bruke en smarttelefon som en navigasjonsinstrumenter enheten er at den får tilgang til Internett og mobilnettverk, slik at du kan utføre søk, ringe eller sende en e-post hvis du får mistet. Ulempen er at en smartphone er ikke mye bruk hvis du er i et avsidesliggende område og et signal er ikke tilgjengelig.

Kostnader

Når de totale eierkostnadene er vurdert, koster håndholdte GPS-enheter vanligvis mindre enn smartphones. En mid-range GPS­enhet kan kjøpes for under $100, med ingen fremtidige utlegget nødvendig så lenge du trenger aldri å oppdatere kart. Smarttelefoner kan være betydelig dyrere, med mid-range modeller koste flere hundre dollar når den ikke er på en kontrakt; med en smarttelefon, må du også betale en månedlig avgift for mobilnettet og data service.