Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en panhode & en Shovelhead Harley?


Hva er forskjellen mellom en panhode & en Shovelhead Harley?

Panhode og Shovelhead Harley-Davidson omtalt lignende motorer, med store forskjellen er at Shovelhead hadde en forbedret øverste enden montert på panhode crankcase. Begge motorer er to-sylindrede, fireventilers V-tvillinger. Harley produsert panhode fra 1948 til 1965 og Shovelhead fra 1966 til 1984. Panhode opptjent monikeren for sin rocker boksen dekker som lignet invertert bakervarer panner og Shovelhead for er slående kull-spade-stil deksler.

Bakgrunn

Harley-Davidson erstattet Knucklehead motor V-Twin motoren i 1948 med panhode. Knucklehead viste seg for å være en sterk og pålitelig erstatning for Flathead V-Twin i 1936, men Knucklehead var en rotete motor med et rykte for olje lekkasjer. Harley løste problemet ved å flytte motoren eksterne olje forer inne i denne saken med panhode. Den nye motoren kjennetegnet kubikk tomme forskyvninger 61 og 74 inches, selv om den motorsykkel maker falt 61-inch versjon i 1953. Men var den store forskjellen mellom panhode og Knucklehead Harley erstatte knuckleheads jern sylindere med aluminiumslegering å redusere vekt og spre motoren varmen bedre. Panhode også omtalt hydrauliske løftere for å redusere støy og nedetid for vedlikehold. Motoren hadde nesten de samme utdataene som Knucklehead på 50 hestekrefter, som økte til 55 hestekrefter i 1956.

Panhode Quirks

Harley-Davidson installert panhode i sin 1949 Hydra glir sykler, som inneholdt hydraulisk teleskopisk forgaffel, som erstattet de gamle skolen Springer gaflene. Motoren drives også første Electra Glide sykler. Aluminium hoder vesentlig bedre motoren kjøling, som var et stort problem med Knuckleheads som hadde en tendens til å overopphetes ved høye hastigheter. En nysgjerrig forskjellen mellom panhode og senere Shovelhead modeller for bakgård mekanikere var at Shovelhead motoren passer i en panhode, men en panhode motor installasjon kreves endringer i en Shovelhead ramme. Panhode rammer kjennetegnet bowlegged rør med en trianglular motor mount. Shovelhead rammen hadde ulike design egenskaper.

Shovelhead Debut

Shovelhead ankom Harley faset ut i kick-starter og introduserte elektrisk starteren. Shovelhead hadde samme 74-kubikk-tommers eller 1,208 cc, forskyvning som panhode. Harley forstørret Shovelhead 82 kubikk tommer eller 1,340 kopiert i 1978 før gir vei til Evo motoren i 1984. Shovelhead var i hovedsak en forbedret versjon av panhode. Den inneholdt 10 prosent mer strøm enn panhode. Tidlig Shovelheads holdt lavere stil med panhode motoren men boltet på en ny topp end. 1966 Electra Glide kaste sin panhode for Shovelhead å bli den første Shovelhead-drevet Harley. I 1964 gikk Harley retro ved å returnere olje feeds fra innenfor crankcase til utenfor motoren og Shovelhead holdt design.

Endringer

Legger til en ny topp på Shovelhead, brukt Harley nye legering topplokk med jern sylinder fat. Motorsykkel maker erstattet panhode trykket stål rocker bokser med de laget av lettmetall. For 1970 i Shovelhead nedre enden av panhode forsvant og ble erstattet med en ny design som inkluderte en Veivaksel montert Dynamo som ga motoren litt bredere. Harley også flyttet samlingen eksterne tenning poeng inne motoren timing saken. Dette krevde en kjegle-formet cover som endret utseendet på Shovelhead.