Nnywellness.com

Marine hoder vs Automotive hoder


Marine hoder vs Automotive hoder

Noen motor produsenter som General Motors og Cummins gjør i hovedsak den samme motoren for både land og marine applikasjoner, men skipsmotorer er dyrere. Deretter er det fristende å bruke bildeler på skipsmotorer og det er ofte mulig. Du må være forsiktig, skjønt. Ikke alle marine motordeler er de samme. Varianter pleier å oppstå i noen hovedområder.

Hoder

Motoren leder samlinger er blant mer komplekse komponenter av innhold motorer brukte i båter og biler. Mens en bil og båt kan bruke en identisk motorblokk og andre deler, er hodene fulle av marine-spesifikke deler. Velg delene fra bil hoder som kan brukes på båter uten å skape et større problem enn du løst, må du være en ekspert. Hvis du ikke, er du også anbefalt å betale ekstra for marine deler.

Cams

Kamaksler form motorens ytelsene. Hvor bilmotorer rulle fritt på glatte veier, har båter kraft relativt tyktflytende vannet. De krever mer dreiemoment. Fordi de krever mer dreiemoment, har en 350 kubikk tomme Chevy marine V-8 kamaksler forskjellige fra de som finnes i et land kjøretøy. Mange av delene kan være utskiftbare, men kamaksler er ikke utskiftbare for disse svært forskjellige programmer.

Belegg

Vann og luft sammen er etsende. Saltvann er svært etsende. De fleste søkemotorer inneholder deler laget av stål som er et jernholdig metall: den inneholder jern. Korrosjon forårsaker jernoksid eller rust i stål og kan ødelegge en motor. Selv ikke-jernholdig metaller som aluminiumslegering--kan oksidere på grunn av korrosjon. Skipsmotorer bruker derfor ofte korrosjonshindrende belegg. Disse malinger kan være i vann kanalene som kule hodene. Hvis ikke et belegg, kan de bruke messing eller lignende korrosjonsbestandige ermer.

Andre forskjeller

Marine ventiler er ofte korrosjonshindrende rustfritt stål, siden de kan bli utsatt for havsalt gjennom inntak. De har vanntett, korrosjonshindrende marine pakninger. De har også spesielle, korrosjonshindrende marine kulelager - vanligvis rullelager. Skipsmotorer har ofte spesielle fryse plugger. Fordi marine motoren kom fra samme produsent som en bil-maker, ikke anta er de samme.