Nnywellness.com

Bakbelyst LED kontra CCFLs


Bakbelyst LED kontra CCFLs

Flatskjerm-TV har liquid crystal display som må være fra baksiden å vise et bilde. Kald katode lysrør (CCFL) gir en lys, men har flere ulemper. Bruk av lysdioder gir en bedre kontroll over lyset. De gir bedre resultater i de fleste forhold, men er dyrere. For å redusere kostnader, produsenter ordne lysdioder langs kantene på skjermene, men de må være forsiktig å sikre en jevn distribusjon av lys over skjermen.

Temperatur

CCFL bakgrunnsbelyst systemer bruker kaldt katoden lys fordi varmen ville redusere levetiden på LCD-skjermen. Men ikke hot, disse pærene har fortsatt å varme opp til temperatur, og det er en forsinkelse i veksling på skjermene. Som de varme, fargen på displayet endres litt og pærene utfører ikke også ved lave temperaturer. Systemer bakbelysning, lyser har ikke en varme problem og er ikke følsom for Omgivelses temperatur.

Effektivitet

Med LED-bakbelysning er mer energieffektive enn CCFL-bakbelysning. Denne fordelen kan enten produsere den samme lysstyrken med mindre strøm eller mer lysstyrke med samme mengde strøm som CCFL-bakbelysning. Mens lysdioder forbruke mer strøm enn CCFLs før 2003, har utviklingen i LED-teknologi resultert i LED-skjermer som, siden 2006, bruker om lag 40 prosent mindre strøm enn CCFL-skjermer på sammenlignbare lysstyrke. Tilgjengelige LED-skjermer er generelt lysere enn CCFL-skjermer, gjør makt fordel mindre enn 40 prosent.

Farge

LCD-skjermer viser en farge ved å passere hvitt lys fra lysdioder eller CCFLs gjennom rød, grønn eller blå filtre. For å få ekte farger, har filtrene å matche den røde, grønne eller blå frekvenser produsert av baklyset. Denne matchende er komplisert fordi hvitt lys ikke kan inneholde alle frekvenser som er nødvendig for å vise en bestemt farge. Ny LED-bakbelysning bruker tre røde, grønne og blå lysdioder for å produsere hvitt lys. Filtrene matche frekvensene produsert av disse lysene. Skjermer ved hjelp av de fargede LED-bakbelysningsteknologi produsere mer levende, lyst, sant farger.

Miljø

Skjermer har LED-bakbelysning er mer miljøvennlig enn CCFL-lit skjermer. CCFL inneholder kvikksølv avgjørende for produksjonen av ultrafiolette stråler som gjør pærene avgir hvitt lys. I denne forbindelse er lik Kompakt lysrør. Kvikksølvfri lysrør er tilgjengelige, men de ikke vare så lenge eller gi av samme kvalitet og hvite lyset. LED inneholder ingen farlige komponenter, og krever ingen spesielle tiltak for disposisjon.