Nnywellness.com

Mekanisk forhånd Vs. vakuum forhånd


Mekanisk forhånd Vs. vakuum forhånd

Fremme kjøretøy tenningstiming sikrer tennpluggen antenning forbrenning blandingen på den beste tiden for optimal effektivitet og ytelse. Mekanisk forhånd og vakuum forhånd både fremme tenningstiming, men variere i funksjon og resultater.

Definisjoner

Mekanisk forhånd bruker vektene og springs i Distributør til å rotere og endre tidspunktet sensor akselens posisjon i forhold til motoren posisjon. Vakuum forhånd tidspunktet bruker en manifold vakuum som reagerer på rotasjonen av en sensor for monteringsplate i fordeleren. Som gass åpnes under høyere søkemotor laster, avtar vakuum, slik at tidspunkt forhånd å gå tilbake til basen, eller opprinnelige forhånd.

Hastighet

Mekanisk forhånd aktiveres bare under høye turtall, som forårsaker Distributør rotere raskt nok for å aktivere forkant. Vakuum timing registrerer endringer i motorens Last, eller etterspørselen på motoren for strøm, og tilbyr større timing forhånd under lav belastning.

Fordeler

Vakuum forhånd gir større bedre drivstoff økonomien og motor ytelse på grunn av hevet timing i perioder med lav hastighet som gir skiftende eller stoppe; det utvider forbrenning blanding brenne syklusen. Mekanisk forhånd tidspunktet tilbyr bedre motorytelse i høy hastighet som rase bil kjører.