Nnywellness.com

Hva skal se etter i et kamera


Hva skal se etter i et kamera

Det kan være skremmende å handle for et nytt kamera, spesielt når produsenter tilbyr en rekke kameramodeller med lignende funksjoner i en tilsvarende prisklasse. For eksempel viser gjennomgang nettsted CNET nesten 800 av digitalkameraer mellom $100 og $200. Hva du skal se etter i et kamera, avhenger av hvordan du ønsker å dele bilder, kanskje din erfaring med fotografering og effekter som du ønsker å legge til bilder.

Megapiksler

Når du kjøper et digitalkamera, vil du se at kameraene er i stand til bilder med varierende grad av megapiksler. Kort sagt, tilsvarer en megapixel millioner piksler, de små firkantene som utgjør et digitalt display. Jo mer megapiksler som et kamera kan produsere, jo høyere kvaliteten på bildene. Dette er spesielt viktig hvis du ønsker å skrive ut bilder ved større størrelser. Men fører dette også til større filstørrelse. Som April 2011, mange digitale kameraer av megapixel verdier av 10 eller flere. 12 og 14 megapixel kamera er ganske vanlig.

Zoom

Kameraer tilbyr optisk og digital zoom. Optisk zoom refererer til det fysiske zoomfunksjon av kameraet, og moderne kameraer går utover det optiske zoomet av tradisjonelle kameraer; de tilbyr muligheten til å forbedre bildet med digital Summer. Optisk og digital zoom kan du ta nærbilder bilder selv når du ikke er i nærheten av motivet. En av ulempene med digital zoom er at bildekvaliteten blir dårligere jo mer du zoomer, dermed kan du et kamera som støtter både digitale og optisk zoom for å fremme bildekvalitet.

Lagringsalternativer

De fleste digitale kameraer har begrenset intern lagringsplass for lagring av bilder og videoer; selv tradisjonelle kameraer kan omfatte intern lagringsplass. I tillegg kan du lagre flere filer til minne eller bilder kort, som er tilgjengelige både digitale og tradisjonelle kameraer. Minnekorttypene inkluderer Secure Digital og kompakt glimtet. Du kan kjøpe et kamera som bruker en type minnekort som er kompatibel med den bærbare datamaskinen eller skriveren, så du kan enkelt overføre bilder mellom enheter. Noen merker tendens til å stole på bestemte typer minnekort. For eksempel er Olympus og Fuji kameraer den eneste verditypen som bruker xD bildekort, som selskapene utviklet sammen.

Funksjoner

Moderne kameraer støtter en rekke funksjoner som lar deg ta bedre bilder og tilpasse dem slik det passer. For eksempel inkluderer mange digitale kameraer bildestabilisering, ansiktsgjenkjenning og røde øyne-reduserende funksjonalitet. Du kan også bruke fargelegging eller sepia toner til bilder direkte fra noen kameraer. Andre kameraer kan du endre innstillingen, avhengig av belysning. Disse funksjonene kan redusere behandling eller redigere du må utføre på datamaskinen. de kan redusere effekter, for eksempel røde øyne eller dårlig belysning – som ellers ville ødelegge bilder.

Diverse

Hvis du er seriøs om fotografering, måtte du ønske et kamera som inkluderer tilbehør. Kodak gjør for eksempel fjernkontroller for sine kameraer, slik at du kan scenen og fremdeles være i et fotografi. Andre kameraer kan passe på stativer for stabilisering, mens enkelte selskaper tilbyr poser, stropper eller andre lagringsalternativer. En annen faktor som du kan finne viktig er som strømkilde kameraet krever.