Nnywellness.com

Vide vs smale dekk


Vide vs smale dekk

Gitt åpenbart foretrekker bredt gummi over mager i racing og ytelse sirkler, er det lett å anta at brede dekk er bedre i alle forhold enn deres svelte fettere. Sannheten, men er litt mer komplisert enn bare å legge så mye dekk på veien som mulig.

Trykk og kontakt

Det er to måter å få trekkraft (en funksjon av friksjon) på alle overflater: øke kontakt området eller øke presset per kvadrattomme. Tynne dekk må bære den samme mengden vekt som fett dekk, men må gjøre det med langt mindre kontakt med veien. Dette øker styrken i pounds per kvadrattomme på dekk trå, teoretisk tillater tynnere dekk til "cut" i veibanen. Du kan sammenligne press effekten av fett dekk til tynn (henholdsvis) et balltre og en samurai sverd.

Tørr trekkraft

I helt tørre forhold er større og fetere alltid bedre for trekkraft. En tørr vei og tørr dekk kan hver tomme av gummi å ta veien uten forstyrrelser, så trekkraft senke er nesten lineære med dekk. Den eneste ulempen til større dekk på tørr veier er at de kan øke styringen innsats i lav hastighet forhold. Trekkraft er trekkraft, enten det er bølgende fremover eller swiveling på en akse.

Våte forhold

Generelt bredere dekk vil utføre bedre i våte forhold enn tynne dekk, men det avhenger av dekkmønsteret. Brede dekk kan lett fange vann under mens du ruller, gjør effektiv vann fjerning kanaler (kalt "seiper") en prioritet for design. Smale dekk kan komme unna med å ha færre seiper fordi de er ikke så tilbøyelig til å felle vann under og fordi deres høyere press tendens til å "squish" vann ut av veien.

Snø sikkerhet

Inngrodde oppfatning at smale dekk er bedre i snø og is er vanligvis sant. En bivirkning av kontakt høytrykk er varme, som kan i mange tilfeller presse noen snø under tilbake til tilstanden flytende. Kombinert med en seiper designet til å frakte at smeltet is og snø, sluttresultatet er et dekk som utfører langt bedre om vinteren enn bredt sommer gummi. Brede dekk tendens til å flyte over toppen av is og snø i stedet graving i.

Svimlende dekkdimensjon

Et annet aspekt til fett vs mager debatt innebærer å bruke forskjellige størrelse dekk på front og bakaksel, også kjent som "svimlende". Generelt sett, blir uansett hvilken aksel får strøm (bakre dekk på bak-wheel-drive eller front dekk på front-wheel-drive) bredere dekk å plante den. Pro dra biler bruker ofte svært mager dekk på forhjulene, men som er hovedsakelig for å redusere både vekt og tendensen av bilen til å "overstyring" i høy hastighet. I virkeligheten, vil denne "fett og skinnies" ofte føre til farlig dårlig handling med lite økning i rett linje ytelse.