Nnywellness.com

Hva betyr Upconverting i en DVD-spiller?


Med utviklingen av Blu-ray HD-teknologi i det første tiåret av det 21 århundre, forbrukere med store samlinger av DVD-filmer sto overfor et dilemma: bør de bruker potensielt hundrevis av dollar erstatte mange av sine DVD med Blu-ray, å se de samme filmene i høyere kvalitet? Et alternativ til å kjøpe Blu-ray-versjon av samme titlene er å kjøpe en upconverting (eller oppskalering) DVD spilleren, som kan gi en bedre bilde, men ikke virkelig en høy-definisjon.

Betraktninger

Produsentene av upconverting DVD spillere hevder at de kan ta en standard DVD og prosjektet et bilde på en HD-TV-skjerm som har kvaliteten på HD. Men på en stor TV-skjerm kunne en upconverting DVD spilleren ikke gi samme oppløsning og strålende farger som Blu-ray HD-plater. En standard DVD spiller med en oppløsning på 720 x 480 piksler (480i). Dette betyr at bildet på skjermen har 480 horisontale skannelinjer oppløsning. Sammenligning spille HDTVer med en oppløsning på enten 1024 x 768, 1366 x 768, eller på opptil 1920 x 1080 piksler (1080p), som betyr 1,080 linjer vannrett oppløsning. Flere horisontale linjer, jo høyere bildekvalitet.

Fjerning av linjesprang

Upconverting DVD-spillere utfører to funksjoner: Fjern linjesprang bildet fra DVD-spilleren og skalerer bildet slik at det ser bedre på en HD-TV. "I" i 480i DVD bilde oppløsning står for linjesprang, som betyr at det er oddetalls- og linjer på piksler, skannet i en vekslende mote, på en skjerm. Men er de fleste HDTVer basert på progressiv skanning teknologi, som betyr at pixel linjene er i rekkefølge, og en sammenflettet DVD vises med ujevne kanter og andre feil på skjermen.

Oppskalering

Upconverting DVD spilleren bruker en video skalering til å konvertere 720 x 480 oppløsning til et 1920 x 1080 bilde i hovedsak sprenge eller utvide bildet. Men opprettes det flere video innhold under denne prosessen. CNET gjennomførte en test som de spilte en DVD på en upconverting DVD spilleren er koblet til en stor HDTV. Resultatet ble et bilde som ofte dukket opp "lunt og loddent." Effekten, var ifølge CNET, lik hva som ville skje hvis du tok et bilde skutt av en 4-megapixel kameraet og skalert for å skrive den ut på en 8-tommers etter 10-tommers format, noe som gjør bildet så strukket, og mangler skarphet.

Andre faktorer

HDTVer har sin egen video prosessering chips og skalering evner. En viktig faktor for å få det beste bildet ut av en upconverting DVD spilleren gjør at HDTV eller spilleren selv har effektiv videobehandling funksjoner. I tillegg kan du bare utføre upconverting hvis du har en high definition multimedia interface (HDMI) tilkobling mellom HDTV og spilleren.