Nnywellness.com

Typer Ford stempler


Typer Ford stempler

Stempelet teknologiendringer ved tiåret og engine krav. På ett tidspunkt eller annen har Ford brukt praktisk talt alle typer stempel design og materielle kjent for mann. En ting som forble konstant gjennom årene er at hver er optimalisert for en bestemt aktivitet: høy komprimering, utslipp, styrke, lett, drivstofføkonomi og kostnaden for produksjon.

Historie

Flathead stempler produserte i 1930 var lang, tung og hadde helt flat topper. Mens de gjorde jobben, var disse støpt aluminium stempler monstre, som til slutt begrenset det Flathead rev rekkevidde og makt potensial.

Materialer

De fleste Ford stemplene er laget av støpt aluminium. Denne rimelige prosessen resulterer i et ganske pålitelig og rimelig stempel, men en med lav styrke og detonasjon. Neste skritt opp er lettvekt hypereutectic (høy silikon innhold aluminium) stempler brukes på mange sen 1980 og tidlig 90 V8s; disse stemplene er sterk men sprø, slik de pleier å knuse under press. Den sterkeste er smidd (brukt i mange av Fords kompressormatet, turboladede og høy ytelse motorer som Turbo Ecotec, Taurus SHO twin-turbo, 5.0 L Ho og 427 "webcam-kontakt").

Crown Design

De fleste Ford-motorene bruker en "senket" stempelet krone som tillater mer av hendelsen forbrenning force å uttrykke øverst stempelet. Neste skritt opp er flatskjerm-topp (brukes primært for høyere komprimering på programytelse som 5.0L Ho) Popup stempler har en kuppel høy komprimering. En av de eneste Ford-motorene å komme med pop-ups lager var den 427 "webcam-kontakt," som måtte ha dem til å kompensere for sin massive hemisfæriske forbrenning kamre.

Vekt

På 1970-tallet begynte Ford å produsere stempler med kortere sideskjørt å redusere vekt og stempel siden lasting. Mens disse stemplene var en velsignelse å drivstofføkonomi, støpemetoder ofte gjorde dem utsatt for brudd. Dette var en endemisk problem for Ford hele veien gjennom 1980-før de ble erstattet i 1985 med 5.0L Ho smidde stempler.

Stempelringer

Lav, stor sett stempelringer tillate mange slag-av og produsere overflødig friksjon, men 1930-tallet støping og materialer laget close-set stempelringer en farlig proposisjoner. Moderne høyfast Aluminiumlegeringer og maskinering teknikker at nyere stempelringer å ri i smale rygger som ville har knust med eldre teknikker.