Nnywellness.com

Ulempene ved å ha luftfjæring


Ulempene ved å ha luftfjæring

Luft (pneumatiske) suspensjon er en av tre hovedtyper av suspensjoner, de andre to våren og hydraulisk. Mens luften suspensjoner tilbyr tur-høydejustering, er kollisjonsputen kildene som de bruker for å suspendere kjøretøyet reagerer langsomt og dynamisk mindreverdig i nesten alle andre måter.

Håndtering

Den standard luftfjæring primære problemet er at brukeren må redusere trykket i kollisjonsputen å slippe bilen og øke presset til å heve den. Dette resulterer i en bil som håndterer som en lekter når den er senket og dollar som en konkret bronco når sitt sett høyere - akkurat motsatt av det du ønsker.

Tunge og komplisert

Air suspensjon krever et nettverk av air slanger, krysset regulatorer og Reguleringsventiler funksjonen og en luftkompressor fylle poser. Mens lettere enn en tilsvarende hydraulisk oppsett, kan disse delene legge til over 100 lbs. bilen, avhengig av størrelsen på kompressoren. Videre er hver junction en mulighet for lekkasjer.

Tregt svar

Air er elastisk, noe som betyr at det har masse og liker ikke å endre retning. Air suspensjon svare ikke på endringer i kjøreforhold med noe imot hastigheten på en tilsvarende magneto-reologiske (MR) avdemping. En MR avdemping bruker en magnet for å tykne metallisk væsken inni kroppen, slik at bilens datamaskin endre tur fasthet med elektrisitet hastighet.