Nnywellness.com

Hjemmelaget Twin Turbo Corvette Kit


Hjemmelaget Twin Turbo Corvette Kit

Enten det er på grunn av behovet for å slå Ferraris koster tre ganger så mye på veddeløpsbanen eller bare har en twin-turbo monster av en daglig driver, praktisering av twin-turbolading Chevy korvetter har gytt en industri for seg selv. Væreierne Turbo systems selger et kit å gjøre nettopp dette med kun mindre modifikasjoner til bilen, men noen smart shopping og fabrikasjon kan netto du en nesten identiske oppsett for mindre enn prisen av nye dekk.

Maskinvaren

Hvis du ønsker for å gjøre søppelplass kravlesøket å få et par turbos på billig, trykk Craigslist eller noen av flere Ford Turbo 2.3L fora og spørre rundt. Garrett TB0322 turbo på disse motorer er en pålitelig drivkraft bra for minst 10 psi boost 2.3L eiere ønsker alltid for å kvitte seg med sine stockers oppgradere. Noen smart shopping bør netto du et par gode brukte turbos, eller du kan kjøpe dem nye nettet for litt mer penger.

Du trenger også en olje-scavenging pumpe som de laget av Weldon og en matchende andre oljepumpe å mate Turbo. Du kan også bruke en enkelt Firedelt pumpe, hvis det er billigere. Kjøp noen olje avløp og en reserve tank, en oljekjøler, 30 fot 2,5-tommers tidsplan 5 aluminium tube, en manuell løft kontroller og ulike andre småting.

Montering og oljebehandlinger

Fjerne din Vette lager eksosanlegg fra aksel Bend i ryggen og dikte et kort rør fra noen 1/8-tommers tykke rustfritt slange som bøyer opp en 90-graders vinkel, og har en flens montere turbo. Gjenta prosessen på begge eksosrør; en for hver turbo. Nå er et godt tidspunkt å flytte opp bensin tanken.

Montere oljepumpe bak støtfanger, nær Turbo som du kan, og koble turbo olje avløp til. Lodd olje-scavenging linjene til reservoaret og bruke andre pumpen å trekke fra reservoaret og olje Turbo via oljekjøleren. wire pumpene sammen slik at de får samme mengde spenning.

Trykk linjer

Bruke en kombinasjon av aluminium rør og gummi slangen rute turbo-utsalg over hjulene og under bilen til din motorrommet. Holde trykket rør så langt borte fra suspensjon og eksos komponenter som mulig. Ikke bekymre deg en Inter-Cooler; at 30 fot aluminium rør gjør en ganske god jobb med dissipating den litt varmen det er på egen hånd. Koble press rør til gass kroppen med alle midler. Installere en kjegle luftfilter på hver turbo innløp og se etter lekkasjer og oljetrykk. Dette oppsettet skal gi en enkel 5-7 psi boost, som er bra for 480 til 550 hestekrefter på en 350-hestekrefter Corvette.