Nnywellness.com

Hvordan legge til kjølevæske i radiatoren en 1996 Chevrolet Lumina sedan


1996 Chevrolet Lumina kjølesystemet var opprinnelig fylt med kjølevæske spesielt designet for å forbli i bilen for 100.000 miles eller fem år, som noensinne kom først. Å holde kjølevæsken på riktig nivå beskytter motoren fra fryser-34 grader F, og mot kokende til 265 grader F. Selv om lukket system er utviklet for å tillate for normal utvidelse og sammentrekning av motorens kjølevann, hvis væske nivå dråper for lav det kan være nødvendig å kjølevæske. Her er hvordan å gjøre det trygt.

Instruksjoner

Hvordan legge til kjølevæske i radiatoren en 1996 Chevrolet Lumina sedan

• Slå av motoren og tillate Lumina avkjøles helt. Når motoren er avkjølt, trekke tilbake på hood utløserspaken ligger under dashbordet til venstre for førersiden. Løft panseret fullt åpen posisjon.

• Finn kjølevæske utvinning tanken på venstre side av motoren. Du bør kunne observere nivået av kjølevæsken gjennom plast tanken. Hvis nivået er under kalde merket fortsette til trinn 7. Hvis det er ingen kjølevæske kjølevæske utvinning tanken fortsette til trinn tre.

• Sikre motoren er helt kald før du legger kjølevæske direkte til radiatoren. Finn radiator press hetten på venstre side av radiatoren foran Lumina.

• Fjerne radiator press hetten ved langsomt å dreie det mot klokken uten å trykke ned til den stopper. Hvis du hører et er det fortsatt press i systemet. Stoppe snu press hetten og venter susing å stoppe.

• Trykk ned press radiatorlokket og fortsette å snu mot klokken til press hetten er gratis. Fjerne press hetten.

• Hell en 50/50 blanding av DEX-COOL kjølevæske og rent vann i radiatoren helt radiatoren er fylt til bunnen av påfyllingsstussen radiator. Erstatt press radiatorlokket med urviseren til den klikker på plass.

• Fjern hetten fra kjølevæsken utvinning tanken. Legge til en 50/50 blanding av DEX-COOL kjølevæske og rent vann inntil nivået når kald merket. Erstatte hetten. Lukke panseret.

Tips og advarsler

  • Kjølevæske i et lukket radiator system er under intens press når det blir varmt. Aldri slå radiator press hetten før motoren er blitt helt kald.
  • 1996 Chevrolet Lumina er utstyrt med en elektrisk motor fan som kan starte selv om motoren ikke kjører. Alltid holde hender og klær fra elektrisk motor fans.
  • 1996 Chevrolet Lumina er designet til å operere med en blanding av frostvæske og vann. Legge til rent vann vil føre bilens sensorer misread motor temperaturer og kan føre til overoppheting eller selv brann.