Nnywellness.com

Definisjon av Murcielago


Hva betyr "Murcielago"? Hvis du er en fan av den italienske bilprodusenten Lamborghini, er dette begrepet sannsynligvis kjent for deg. Men Murcielago har mer enn bare koblingen til bilindustrien. Les mer om termen etasjer.

Den opprinnelige definisjonen

"Murcielago" er et ord som har sin opprinnelse i Spania. På spansk betyr "bat," refererer til det nattlige pattedyret som flyr ved bruk av Ekkolokalisering. Mange arter av flaggermus finnes i Spania.

Stor oksen

Murcielago var navnet på en spansk kampene okse som levde et århundre siden. Legenden forteller at Murcielago triumferte i en 1879 tyrefekting i Cordoba. Under kampen, Murcielago mottatt 24 sverd slag fra matador, men han holdt kjemper til publikum endelig spurte at han kunne leve. Matador avtalt, og respektfull bull ble gitt som en gave til Don Antonio Miura, som brukte Murcielago for å avle en rekke Miura okser som ble kjent for sin store styrke og kampvilje.

Lamborghini

Bilprodusenten Lamborghini er kjent for sine luksus, høy ytelse racing biler. Selskapets logo er et bull-symbol, og Lamborghini merkevaren har alltid kalt sine biler etter noe område av tyrefekting. Lamborghini Murcielago ble oppkalt etter den legendariske Miura oksen. Det har blitt en av Lamborghinis mest kjente biler, og noen sier det er Lamborghinis beste.

Murcielago's Debut

Lamborghini debuterte Murcielago for første gang i 2002 Los Angeles Auto Show, hvor det overveldet publikum og auto entusiaster. Debuten Murcielago var bredt og lave til bakken, og den anbefalte saksedører og flaggermus vinger (etter uttrykket opprinnelige spansk betyr, ingen tvil).

Murcielago idag

Murcielago er muligens Lamborghinis mest populære kjøretøy. Det er tre modeller av Murcielago tilgjengelig fra Lamborghini i dag: Murcielago LP670-4 SV, Murcielago LP640 og Murcielago LP640 Roadster. Alle tre modeller har 12-sylindret motorer og har nå hastighet av 100 kilometer per time i mindre enn 3,5 sekunder. US News rangert 2009 Lamborghini Murcielago #1 av åtte deltakere i kategorien eksotiske sportsbiler. Ifølge US News, 2009 Murcielago selges for mellom $354.000 og $382,000.