Nnywellness.com

Hva er hensikten med en høyttaler Crossover?


Høyttaler overganger direkte forskjellige frekvenser av lyd til ulike drivere, slik at en mer enhetlig sonic kvalitet.

Høyttalere

Høyttaler er en enhet som konverterer et elektrisk signal, vanligvis sendt fra en forsterker lyden. I moderne stereoanlegg er mange høyttalere en toveis eller treveis design. Dette refererer til antall drivere i høyttaleren. Basselementer håndtere lave frekvenser, mellomtonehøyttalere håndtere de (frekvensen av menneskelige stemme, for eksempel) og diskanthøyttalere håndtere høye frekvenser.

Overganger

En høyttaler crossover ruter forskjellige frekvenser til forskjellige driverne å sikre minimal forvrengning i hver driver. Overganger kan være passive eller aktive.

Passiv Crossvers

Et passivt delefilter er en som bruker en krets med motstander, vanligvis kondensatorer eller induktorer eller begge, som enten stoppe visse frekvenser fra skal driverne eller tillate dem å gå til driverne. Passiv overganger er den vanligste typen crossover.

Aktive overganger

Aktive crossovers, som de som finnes i hjemmekino forsterkere som sender svært lave frekvenser til strømforsynt subwoofer, bruke en elektronisk krets for å plukke ut frekvenser. De er drevet og mer nøyaktig, men også dyrere å sette inn en høyttaler og dermed sjelden brukt.

Fordeler

Ved å sende forskjellige frekvenser til forskjellige drivere, kan en høyttaler håndtere flere frekvenser og øke nivået de kan spilles på; med andre ord, får du en høyere, bedre høyttaler. Du får også lavere forvrengning fra hver driver, så høyttaleren er mindre fatiguing for å lytte til.