Nnywellness.com

Tennplugger, som kan forbedre gass kjørelengde?


Tennplugger, som kan forbedre gass kjørelengde?

En tennplugg er en elektrisk komponent i et topplokk i en forbrenningsmotor. Det genererer en gnist i tenningen folien i forbrenningskammeret, opprette en gap for gnisten til å hoppe over. Det samler også varmen som bygger seg opp i forbrenning kammer og overfører det til kjølesystemet. Drivstoff inni motoren sylindere er antennes ved hjelp av av tennpluggene. Dette ikke nødvendigvis bedre gass kjørelengde; imidlertid en skadet tennpluggen kan være skadelig til motoren og forårsake overdreven drivstofforbruket samt problemer i å starte bilen.

Drivstoff tilsetningsstoffer

Tennplugger består av tennpluggen ledninger som kobler til tenning eller Distributør spoler. De kan bære så mye som 30 000 volt strøm. Brensel inneholder ofte tilsetningsstoffer som forårsaker tennplugger å bli ekstremt varm, som kunne foul keramisk kjerne nesen på tennpluggen, påvirker evnen til forbrenning kammer og motoren sylindere skal fungere. Når dette skjer, bruker motoren mer olje, fordi olje lekker forbi stempelringer eller ventil guide. Lekker olje vil resultere i lavere drivstofforbruk.

Dårlig kvalitet drivstoff

Hjelp feil drivstoff i kjøretøyet kan skade av tennpluggene. Dårlig drivstoff kan detonere eller ødelegge den hvite keramiske isolator på tennpluggen. Det kan også smelte plug terminalene, øke temperaturen inne i motoren og potensielt forårsake stempler å smelte. Luft-drivstoffblandingen blir antent før tenningen fra gnisten og to flammene krysser stier, produsere en clattering støy i motoren. Når dette skjer, må en mekaniker decarbonize motoren og gi råd om riktig drivstoffkvalitet for kjøretøyet.

Fouled tennpluggen

Når en gnist plugg feil, kan det indikere et brudd i overføring vakuum modulator membranen eller at PCV er tett. Dette kan også foul tennpluggen, påvirker ikke bare gass kjørelengde men utslipp. I dette tilfellet må en mekaniker erstatte den defekte enheten og erstatte de fouled tennpluggene med nye.

Carbon Buildup

Feil tennplugger i kjøretøyet kan føre carbon buildup på plugg, som er en tørr og svart sotet innskudd. Motoren vil ikke brenne drivstoff eller den bruker for mye, redusere gass kjørelengde. Når dette skjer, skal tennpluggen erstattes med riktig varme området. Andre årsaker kan være kjøring vaner som overdreven stopp og gå, en rik drivstoffblandingen eller bilen har en tett luftfilter.