Nnywellness.com

Hva er en operatør låse?


Hva er en operatør låse?

De fleste mobiltelefon tjenesteleverandører prøver å holde kundene lojale ved å konfigurere deres telefonene å jobbe bare på deres nettverk. Mobiltelefoner som programvaren tillater dem å arbeide bare på ett nettverk anses "låst". Låse opp telefonen fra mobiloperatøren gir fleksibilitet til forbruker. En ulåst cellphone er en telefon som ikke er programmert til en bestemt operatør; det får flere nettverk ved å endre SIM-kortet.

Låste telefoner

Mobiltjenesteleverandører ønsker ikke sine kunder å bytte bærere. De låse"" sine telefoner nettverket som en måte å beholde kunder. Operatører prøver å tilby den nyeste telefon teknologien, ofte tilbyr gratis eller redusert pris telefoner med filtypen to-års kontrakt. Ikke bare er det et gebyr for å bryte kontrakten, men telefonene fungere automatisk på andre nettverk. Når telefonen er låst opp fra sin bærer, skal telefonen kunne ringe og motta samtaler og tekstmeldinger. Imidlertid virker kanskje ikke noen carrier-spesifikke programmer. Også nekter de fleste leverandører å fortsette en garanti på en ulåst telefon å holde kundene lojale.

Låse opp fordeler

Den største fordelen å låse telefonen er at du kan bruke den på alle kompatible nettverk. Fordi du ikke trenger å kjøpe en ny telefon, kan du kvalifisere for måned til måned planer som at du kan teste tjenesten uten forpliktelser. Det er lettere å selge ulåste telefoner og å reise utenlands. Reiser utenlands ofte krever en bestemt type SIM-kort som teleoperatøren ikke kan tilby. Du kan vanligvis kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort for oversjøiske reiser uten å avbryte den eksisterende planen, men kortet fungerer ikke hvis telefonen ikke er låst.

Hvor å låse opp

Selv om du kan kjøpe ulåst mobiltelefoner, er de ofte veldig dyrt. Låse telefonen er vanligvis like enkelt som å sette inn et SIM-kort fra en annen leverandør og angi opplåsingskoden for denne telefonen når telefonen gjenkjenner en inkompatibel SIM-kortet. Flere selskaper, som GSM låse og låse opp Talk, tilbyr låse opp koder for en avgift, ofte $10 til $30. Noen operatører vil hjelpe deg å låse opp mobilen etter kontrakten, så prøve å ringe mobilleverandørens kundeservice å be om telefonen låse opp koden.

Begrensninger

Ikke alle telefoner fungerer på alle nettverk. USA har to store nettverkstyper: GSM, som bruker SIM-kort for selskaper som AT & T Wireless og T-Mobile og CDMA, som ikke bruker SIM-kort for selskaper som Sprint PCS og Verizon. En telefon som er opprettet for en nettverkstype vil ikke nødvendigvis fungere på andre nettverkstype, selv om telefonen er låst. Noen telefoner er utformet på denne typen nettverk, for eksempel en BlackBerry- og iPhone-modeller.