Nnywellness.com

Spesifikasjonene for bulevarden Suzuki


2010 Suzuki Boulevard er en cruiser sykkel rettet å konkurrere direkte med dominans av Harley Davidson i nordamerikanske cruiser markedet. Cruiser motorsykler er designet for komfortabel lange reiser, Boulevard leverer med komfortable suspensjon og en sterk fuel injisert V-2-motoren for glatt power delivery. Boulevard har vært i produksjon siden 2005, og det er løst basert på Suzuki Savage.

Kabinett

Bulevarden Suzuki har stål dobbel vugge ramme med en tørr vekt 593 pounds. Lengde er 94.3 tommer, en bredde på 35 inches og en setehøyde 43.5 inches. Alle dimensjoner kan variere feste ekstrautstyr som frontruten eller maskinen krasjer barer. Dobbel vugge oppsettet er beregnet på langtrekkende utholdenhet og komfort, ikke for sporty kjøreegenskaper og derfor sykkelen vil vise utilbørlig mengder roll i skarpe hjørner.

Drivverk

Motoren i Suzuki Boulevard er en V-2 firetakters med drivstoff injeksjon og tar vanlig gass. Det er flytende avkjølt og genererer 45 hestekrefter og 45 fotpund av dreiemoment. Motoren er koblet til en fem-trinns manuell girkasse, som i sin tur sender slå en drivaksel til bakhjulet. Mens power tallene kan virke lave, er de dugelig av komfortable marsjfart i lav 60s, selv om akselerasjonen blir ganske lax for en sykkel.

Hjul og bremser

Boulevard bruker en 120/90 tubed-hjul i front med en to-stempel hydraulisk skivebrems. Bakhjul er en 170/80 tubed-hjul med en mekanisk trommelen brems. Hjuloppheng foran er en teleskopisk coil over sjokk mens baksiden er et stasjonært coil over sjokk. Bremsene er ikke sport bremser og dermed raske bremsing kan raskt overbelaste termisk motstand av bremseklossene. I tillegg er dette en heller tung sykkel, nesten 600 pounds, så bremsing må utføres tidlig.