Nnywellness.com

Hvordan TFT LCD arbeid?


Hvordan TFT LCD arbeid?

Hva er TFT LCD?

TFT LCD står for "thin film transistor, liquid crystal display." LCD er flatskjermer som brukes i de fleste av dagens nye mobiltelefoner og HD (høy definisjon) TV og dataskjermer. LCD består av piksler, som er fylt med flytende krystaller som gir klare og levende viser. TFT er en ytterligere innovasjon på LCD-skjermen. Ørsmå transistorer på en LCD skjerm fungere som utløsere for å slå av (og på) hver enkelt piksel.

Hvordan TFT LCD arbeid?

I typisk LCD skjermen, vil du ha et rutenett som består av millioner av piksler. Disse piksler gir farge (og fraværet av fargen) vises på skjermen når pikslene er bakgrunnsbelyst av lyskilden på baksiden av skjermen. Tynnfilm transistorer laget av silisium gir et lett og klart stoff å aktivere hver enkelt piksel.

Hvordan TFTS forbedrer bildekvaliteten?

Farge filteret på en TFT bruker tre primær farger (rød, blå og grønn) for å dele piksler i disse farge kolleger. De er så blandet for å produsere andre farger, som de fleste farger kan bli produsert av de tre fargene. Dette forbedrer bildekvaliteten ved å eliminere interferens mellom piksler som kan forårsake blødning farger eller en annullering av farger helt.