Nnywellness.com

Symptomer på en drivstoffpumpe Problem


Symptomer på en drivstoffpumpe Problem

De fleste av drivstoff pumpene som brukes på dagens biler er elektrisk og ligger i drivstofftanken. Noen biler bruker to drivstoffpumper: drivstofftanken og på førerens side fremover lavere ramme jernbane. I tank pumpen sender drivstoffet under lavtrykk til pumpe plassert på ramme jernbane. Drivstoffpumpe på jernbane øker skjer nødvendig press trengs av drivstoff sprøytebrukere.

Historie

Fram til midten av 1970, kjøretøy brukt en forgasser og hadde en mekanisk drivstoffpumpe. Mekanisk drivstoffpumpe lå på motoren. En mekanisk drivstoffpumpe er drevet av en konsentrisk på kamaksel tannhjul. Den konsentriske opererer en push stang som går opp og ned. I sin tur skyver push stangen arm drivstoffpumpe forårsaker driften av drivstoffpumpe.

Med innføringen av innsprøytning motoren var langt mer drivstofftrykk nødvendig og på en stødigere volum. De mekaniske pumpene levert fra 4 til 8 pund av trykk, mens de elektriske pumpene leverer fra 20 til 70 pund av trykk, med 45 pounds som medianen.

Betydning

En elementær forståelse av drivstoff levering system brukt i dagens biler, i tillegg til virkningen drivstoff pumpene og systemkomponenter har på hele systemdrift, er nødvendig å forutse og forhindre feil. Mens ikke alle feil kan forebygges, kan de være forsinket med riktig pleie av drivstoffpumpe systemet.

Funksjonen

Funksjonen av drivstoffpumpe er å forsyne nødvendig presset til drivstoff injektorer til alle tider. Brenselet press må være konstant, i tillegg til volumet. Når tenningsnøkkelen er aktivert, datamaskinen energi drivstoffpumpen i to sekunder, og hvis datamaskinen ikke registrerer motoren startes det slår av strømmen til drivstoffpumpen. Datamaskinen vil bare tillate drivstoffpumpe å fortsette å operere som motoren er i gang. Dette er en sikkerhets funksjon i tilfelle en ulykke. Det er viktig for å forstå litt grunnleggende informasjon om drivstoff injektorer drivstoffpumpe operasjonen. Drivstoff injektorer betjenes ved bruk av en elektromagnet inne injektoren. Hullet som leverer drivstoff er på størrelse med en sprøyte nål. I de fleste tilfeller er det tre til fem små hull i spissen av injektoren. Sprøytebrukere åpne ikke lenger for å øke mengden drivstoff levert, bare lenger. Hvor lenge injektoren åpnes bestemmes av datamaskinen gjennom sensoriske innganger på etterspørsel. Derfor vil en liten endring i drivstoffpumpe operasjon i forhold til trykket av volum (der det er mulig å ha en uten den andre) føre til store motorytelse endringer.

Typer

Den første typen er mekanisk pumpen, ligger på motorblokken. Det er svært pålitelig og produserer 4 til 8 pund av trykk.

Den andre typen - i-tank elektrisk drivstoffpumpe - er de mest brukte. Størrelsen på denne pumpen avhenger av demand, som er knyttet til motorstørrelse og produsent. Brenselet press for disse pumpene er 20 til 70 pounds.

Den tredje typen er twin pumpesystem i situasjoner der drivstofftanken er langt fra motoren til å holde en jevn trykk; for eksempel en lang lastebil. Det er en drivstoffpumpe i akvariet, eller en i hver drivstofftank, og dette kalles en leverer pumpe. Denne pumpen er vanligvis en lavere-trykk pumpe 20 til 30 pounds. Den leverer drivstoff til en andre drivstoffpumpe nærheten motoren og andre pumpen bygger skjer til ønsket nivå.

Fjerde drivstoffpumpe brukes bare noen dagens biler, men hovedsakelig på biler og klassikere. Det er en ekstern drivstoffpumpe ligger vanligvis i umiddelbar nærhet til drivstofftanken. Disse pumpene kan kjøpes for å forsyne stort press og volumer som en brannslange. De er programmer med høy ytelse på opptil 7500 hestekrefter.

Størrelse

Vanlig elektrisk drivstoffpumpen er liten, sylindriske, 1½ inches i diameter og 5 til 6 inches lang. Men når du erstatter disse pumpene, noen bare kan erstattes individuelt og enkelte drivstoffnivå senderenheten kontorstøtte sterkt økende kostnadene. Det avhenger av året og gjøre samt type kjøretøy.

Prosedyre

I de fleste tilfeller må drivstofftanken senkes for å trekke ut drivstoffpumpe. Drivstofftanken kan være svært tung hvis full av drivstoff, så forsiktighet må følges, eller du må tømme tanken. I noen tilfeller kan drivstoffpumpe trekkes gjennom et panel på gulvet. Dette panelet vil være enten i bagasjerommet eller baksetet pute.

Symptomer

Når en eller begge drivstoffpumper (i tilfelle av biler med to drivstoffpumper) slutter å virke, drivstoff når ikke sprøytebrukerne og bilen vil stall, akkurat som om du gikk tom for gass. Elektriske drivstoffpumper også bruke et relé og en sikring. Hvis relé eller sikring blåser, vil bilen stall som om det har gått tom for gass. Noen ganger vil en drivstoffpumpe advare deg at det må byttes. Den overopphetes og opphøre arbeider i 20 minutter eller så. Hvis du lar bilen sitte i en halv time (mer eller mindre), starter den igjen, som drivstoffpumpe kjøler og begynner igjen. Hvis du støter på dette problemet, har drivstoffsystemet diagnostisert for å bli sikker det er drivstoffpumpen og ikke relé eller ledninger forårsaker problemet, og har erstattet den fornærmende delen.