Nnywellness.com

Hva er en Digital-TV?


Digital fjernsyn erstattet eldre analoge sett i midten av 2009. Begrepet "digital" refererer til måten TV signaler er kringkasting og som er informasjonen hentes og tolkes av TVEN. Digital-TV er kjøpedyktig utnytte mange teknologiske nyvinninger, gir en klar forbedring over eldre analog TV.

Analog

Analoge TV plukke opp et analogt signal, som betyr at signalet er tilsvarende som i den opprinnelige innspillingen. Om det er nå foreldet, analog viste ekstremt slitesterk i mange tiår.

Digital

Digitale TV-signaler sende informasjonen som en rekke identiske pulser - lese som en kode 1s og 0s av TV - som kan deretter rekonstitueres til lyd og bilde av showet.

Forskjeller

Digitale signaler tar mye mindre plass på bredbånd enn analoge, slik at de kan bære mer (samt frigjør bredbånd plass for beredskapstjenester og lignende behov).

Digitale mottakere

Digital-TV trenger en digital mottaker som er innebygd i deres system for å motta digitale signaler. Eldre analoge TV kan motta digitale signaler ved hjelp av en omformer boks, tilgjengelig på de fleste elektronikkbutikker for ca $50.

HD

Fordi digitale signaler kan inneholde mye mer informasjon, kan de produsere en mye skarpere og klarere bilde enn analoge signaler (forutsatt at digital-TV har en skjerm kan vise HD-signaler).