Nnywellness.com

Hva er et 12V batteri?


Hva er et 12V batteri?

Et 12-volts (12 v) batteri er en bærbar enhet som kan lagre opptil 12 volt strøm. De fleste 12V batterier, som brukes i biler, er i stand til å lades. For å forstå hva er et 12V batteri, må du forstå grunnleggende av spenning.

Spenning definert

En god måte å visualisere spenning er å bruke vann som et eksempel. Tenk to kar fylt med vann, en stor og en liten, hver med et lite hull i bunnen. Større akvariet lekkasjer vann på høyere trykk enn mindre akvariet, akkurat som en høyere spenning batteriet gir strøm til en høyere pris.

Batteri funksjon

Et batteri er i utgangspunktet en tank kan inneholde elektroner. Høyere spenning batteriene gir mer press bak elektronene tillate et høyere volum av elektroner skjedde et gitt punkt til enhver tid. Til slutt, akkurat som vanntank i forrige eksempel, batteriet går tom for press og lades.

Bilbatterier

Batteriene krever en strømkilde med en høyere spenning å lade. Generelt, er bilbatterier 12 volt. Batteriet lades ved dynamoen, som vil ha et noe høyere spenning på 12.6 volt til 14,5 volt. En kjører motor er direkte koblet til dynamoen, gir en strøm av strøm for å lade batteriet.