Nnywellness.com

Hva skjer hvis du knuse en HDMI-kabel?


Hva skjer hvis du knuse en HDMI-kabel?

HD multimedia grensesnittkablene er utformet for å bære en stor mengde data. Ukomprimert lyd, 1080p video og andre metadata er gjennomført på en kabel, med 19 interne dirigenter. Hver enkelt av disse ledere og loddet tilkoblingen på slutten må opprettholde strukturell integritet for å sikre det signal blir ende til ende. Knust HDMI-kabler hindre potensielt dette i åpenbare og ikke-så-åpenbar måter.

5-volts linje

5-volts linjen på en HDMI-kabel er designet for å tilby 55 milliampere av gjeldende fra kilden til skjermen, lese utvidet skjerm identifikasjon dataene eller EDID. Dette gjør at kilden til "lære" oppløsning, bildefrekvens og andre egenskaper for visningen. 5 volt på denne linjen også bære potensial til å drive andre mindre eksterne enheter, for eksempel HDMI signal boosters, brukes når signalet overskrider 100 fot eller mer. Hvis denne linjen er skadet, er det en god mulighet for at kildeenheten mislykkes å synkronisere med skjermen, med ekstra risikoen for en liten kortslutning skade HDMI-utganger.

CEC

CEC, eller forbrukeren elektronikk kontroll, er en protokoll som tillater minimal knappen presser på fjernkontroller mellom sammenkoblede enheter. Dette fungerer sammen med de vise datakanalene (DDC) klokke og data ledninger for å sikre riktig kontroll og toveis kommunikasjon mellom enheter. Ligger på pin 13 inne en HDMI-kabel, betyr en skadet CEC wire at det er liten sjanse at bekvemmeligheter som ettrykksopptak eller transport kontroll fortsatt fungere.

TMDS

TMDS står for overgangen minimert differensial signal, og det er trolig den største og viktigste funksjonen av en HDMI-kabel interne ledninger. Hvert av de tre TMDS vridd ledningen bære de røde, grønne og blå (RGB) fargedata for kilden. Hver av disse parene er direktestrøm kombinert. Hvis disse ledningene er knust, er det lite sannsynlig at kabelen vil kunne synkronisere mellom kilden og skjerm. Hvis det kunne, det er mer risiko som en eller flere deler av bildet skal gjøres unøyaktig, som resulterer i ulike fargestoffer eller komplett signal feil.

DDC og Hot Plug oppdage

Både data skjermen channel (DDC) og Hot Plug oppdage gjenkjenne type, produsent og selv størrelsen på skjermen som er koblet til kilden. Et annet eksempel på hvordan flere ledningene inne en HDMI-kabel samhandle, HPD og DDC fungerer sammen angi riktig oppdateringsfrekvensen å sikre et riktig og pålitelig synkronisering mellom enheter. I tillegg uten disse trådene fungerer, er det ikke mulig for enheten å gjenkjenne den vedlagte skjermen, forebygge signaloverføring. Denne funksjonen er en carryover fra VGA analog ledningsnett, ofte sett i datamaskiner.