Nnywellness.com

Hvordan en bakspeilet fungerer


Historie

Sidespeil har ikke vært rundt for som du kanskje tror. Den første obskure omtalen av et bakspeilet er i boken "The kvinne og bilen" i 1906 av Dorothy Levitt. Levitt foreslått at kvinner bør bære håndholdt speil mens du kjører slik at de kan se bak dem, om nødvendig. Imidlertid var første bakspeilet installeres i et kjøretøy i en racerbil på første Indianapolis 500 løp i 1911.

Visning og blinde flekker

En bakre vise speil er en vanlig speil som er knyttet til frontruten. Det kan være manøvrerte fra side til side eller opp og ned, avhengig av høyden og retningen for driveren. Når driveren ser i speilet, kan han se veien bak ham. Samtidig etterlater viktigste bakspeilet en blind flekk på flere meter rett bak bilen på begge sidene. Derfor, siden sidespeil kan øke effekten av viktigste bakspeilet.

Reduserer gjenskinn

Siden sidespeil kan være problematisk fordi de kan skinne lyset fra andre biler frontlykter direkte inn i førerens øyne. Derfor en side bakspeilet er formet som en kile, så det har to flater: en grunne overflate og en dyp overflate. Grunne overflaten er bare litt reflektert, og dyp overflaten er helt reflekterende. Dagtid er speilet satt slik at alt lys treffer bakre del av speilet. Om natten, men beveges speilet slik at lyset fra frontlyktene av andre biler vil sprette av grunne overflaten. Dette reduserer frontlykter gjenskinn.