Nnywellness.com

Hvordan du Wire to subwoofere i serien til en forsterker


Hvordan du wire subwoofere, avhenger av flere faktorer, inkludert hvilken type forsterker du bruker, impedans på subwoofere og antall subwoofere i oppsettet. En av de vanligste ordningene er å wire to i serien til en forsterker. Denne konfigurasjonen brukes når du har to subwoofere med en lav impedans vurdering (2 ohm eller mindre) og du vil øke impedans på samlet belastning så subs trygt kan kobles til en forsterker som ikke passer lavere impedans på subs.

Instruksjoner

• Mål avstanden mellom forsterkeren og subs og avstanden mellom subwoofere. Du skal bruke disse målingene kutte lengder av wire for tilkoblinger. Ta hensyn til hvordan du må distribuere ledningene ved måling avstanden.

• Kuttet en enkelt lengde på høyttaler wire lenge nok til å nå fra forsterkeren til første subwooferen. Koble denne ledningen mellom "+" terminal på forsterkeren og "+" terminalen til subwooferen.

• Kuttet en enkelt lengde på høyttaler wire lenge nok til å nå fra første subwooferen til andre subwooferen. Koble til "-" terminal til første subwooferen til "+" terminalen til andre subwooferen.

• Klipp ut en enkelt lengde på høyttaler wire lenge nok til å nå fra andre subwooferen til forsterkeren. Koble til "-" terminal til andre subwooferen til den "-" terminal på forsterkeren.

Tips og advarsler

  • Notater på tilkoblinger: forsterkere og subwoofere bruker ulike typer tilkoblinger for høyttalerledningen. Som regel forsterkere bruk en "set-skruen" type tilkobling--du løsne en skrue eller hex bolt, skli kabelen under i plassen som opprettes, og så trekkes. Subwoofere har vanligvis terminaler som skru eller er fjærbelastet. Skru terminalen og skli kabelen med først, og trykk ned terminalen og slip den nakne enden av ledningen med andre.