Nnywellness.com

Om bilen bremser


Om bilen bremser

Bilen bremser er en av de viktigste sikkerhetsfunksjoner på bilen din. Hver dag trykke du bremsen pedal hundrevis av ganger å stoppe en bil som veier som 2 tonn. Med hvert Trykk på gasspedalen delta du et komplekst system som sender dine instinktiv bevegelser fra pedalen til bremsene på hvert hjul. Opprettholde bremsene krever gode kunnskaper på hele bremsesystemet på bilen din.

Funksjoner

Bremsesystemer har mange deler som krever regelmessig vedlikehold for sikkerhet og optimal ytelse. Brems væske beholderen som inneholder ekstra bremsevæske ligger under panseret på bilen. Master sylinder fungerer som en brems væske reservoaret forbundet med linjer til pedal bremsesystemet og styrker bremsevæske i bremseslanger. Bremseslanger er sterk gummi slanger som kobles til master sylinder til bremsesystemet på hvert hjul.

Bremseklosser (også kalt bremseskoene) er omtrent 1/4-inch-thick, avlang mitts av kobber, messing eller stål. Pads er knyttet til en tykkelse som komprimerer å slippe roterende platen eller trommer på hjul. Trommelbremser er plassert på bakhjulene av bilen; skivebremser ligger foran. Bremseklosser trykk mot både trommer og plater å stoppe bilen. Rotorer er sirkulær del av skivebremser som er grepet av pads for å stoppe bilen. Konsekvent press mot rotoren kan forårsake not som krever utjevning (ved sliping) under vedlikehold.

Typer

Trommelbremser er vanligvis funnet på bakhjulene på en bil. Trommelen bremser arbeid ved å tvinge et stempel komprimere to bremseskoene mot trommelen når du trykker gasspedalen. Skivebremser finnes på forhjulene. Skivebremser finnes også på bakre bremser. De fungerer ved at bremseklossene å presse rotoren i stedet for hjulet (som en sykkel gjør). Denne styrken overføres via en kabel og friksjonen som følge bremser rotasjonen av disken.

Andre bremsesystemer på bilen inkluderer nødbremsen, som er kontrollert gjennom en rekke stål kabler. En annen systemet kalles blokkeringsfrie bremser. Denne datastyrt system finnes på nyere biler. ABS bruker automatisk bremsene på hjulet fengsel når du begynner å skli. Så i stedet for pumping bremsene når du mister trekkraft, gjør datamaskinen det for deg.

Funksjonen

Det er mange komponenter til bremsesystemer på nyere modell biler. For å begynne, når du trykker pedal, overfører press fra pedalen til master sylinder. Master sylinder styrker bremsevæske i bremseslanger som kobler til hvert hjul av bilen. Væsken går gjennom linjen, skaper friksjon. Denne friksjonen skaper varme som den bremseklosser eller trommer/plate bremser. Varmen fra friksjon forårsaker komprimeringen av bremseklossene mot BREMSETROMMEL eller platen, som stopper fremover bevegelse av bilen.

Betraktninger

Regelmessig vedlikehold av hele oppbremsing systemet er et must. Av sikkerhetsgrunner bør du ha brems systemsikkerhet kontrolleres minst en gang i året. Bremsesystemet skal vedlikeholdes minst annethvert år. Denne tjenesten bør inkludere utskifting av front brems pads om nødvendig resurfacing av rotorer, erstatte plate eller trommelen bremseklosser, blødning av hele bremsesystemet, bremsevæske og en total inspeksjon av bremsesystemet. Vanligvis skal bilen bremsesystem vedlikeholdes hver 20 000 til 30.000 miles.

Advarsel

Det er ganske tydelig tegn at bremsene trenger oppmerksomhet. Men det er ikke alltid en advarsel om at bremsene kan være sviktende, og det er farlig å vente til for sent. Noen av tegnene på overdreven brems slitasje inkluderer en squealing lyd, forårsaket når bremseklossene har slitt merknadsindikatorer erstatning, vibrasjoner når du trykker gasspedalen, og dashboard bremsen advarsel lampen. Bremsene kan også trenger service hvis rattet trekke til side, eller hvis din gasspedalen føles svampete eller vanskelig å presse.