Nnywellness.com

Hva er funksjonene til en lyd Equalizer?


Hva er funksjonene til en lyd Equalizer?

En lyd equalizer er en elektronisk enhet eller type programvare som øker og reduserer kraften i lydbølgene. Poenget med lyd equalizer er en lyden balanse der hvert stykke en musikalsk komposisjon, som trommerytmer, gitarriff og vokal, kan tydelig høres og høres bra som en enhet. En lyd equalizer kan være et enkelt stykke utstyr, en komponent i en lydmikser eller en datastyrt stykke programvare. Lyd equalizere finnes i biler og hjem stereoanlegg, og brukes også av lydteknikere.

Lydbalansen funksjoner

En lyd equalizer kan fokusere på et stykke lyd basert på høyden i en lydbølge. For eksempel, hvis en dyp bass tromme er drukning ut lyden av gitar eller vokal, kan equalizer øke styrke og resonans av svakere. Prosessen med utjevning utføres vanligvis av en lydtekniker, som kan endre frekvenser av sterkere eller svakere delene å skape den ønskede balansen.

Prosessen med equalizer bidrar vanligvis overflødig lyden til det siste sporet. Lydteknikere Prøv å begrense hvor mye utjevning utføres på hver del av et spor å sikre det ikke legge for mye støy til det ferdige produktet. Hvis ingen flere equalizer kan gjøres uten å skade et spor, kan lydtekniker flytte mikrofoner eller amp nivåer å prøve å oppnå samme effekt.

Lyd fjerning funksjoner

En lyd equalizer kan også fjerne lyden helt fra et lydspor. Overflødig, uønskede lyder er vanligvis referert til som lyd blødning og når en del av utstyret plukker opp lyden kommer fra en annen. Dette kan skje, for eksempel hvis en gitarforsterker er for nært til en vokal mikrofonen og mikrofonen plukker opp uønsket støy fra gitar. Lydtekniker bruker en lyd equalizer for å redusere frekvenser av vokal mikrofonen, som effektivt fjerner alle spor av gitar fra vokalsporet.

Spesialiserte funksjoner

Enkelt lyd equalizere kan fokusere på lydbølger basert på bestemte karakteristikker av lyd. Lyd består av en rekke frekvenser samlet kalt båndbredden. Det sentrale punktet i båndbredden er at senterfrekvensen. En topp lyd equalizer kan endre kraften i en lydbølge og sin posisjon innen båndbredde.

En lyd equalizer som er innebygd i en lydmikser vanligvis har tre ulike frekvensbånd som dekker høy, lav og mellomklassen. Flere equalizere gjør det enklere å endre utjevning ved registrering. Lyd equalizere som programmer fungerer vanligvis som en komponent i en mye større lydprogrammet. Erfarne lydteknikere endre equalizer for å balansere utdataene i ulike deler av et spor.