Nnywellness.com

Definisjon av fabrikk-ulåst iPhone


Hvis du vurderer å kjøpe en ny eller brukt iPhone, lurer du kanskje på hva forskjellene er mellom kjøper en låst iPhone, en fabrikk-ulåst iPhone eller en bruker-ulåst iPhone. Låst iPhone er billigere, men kommer med en ekstra pris. Bruker-ulåst iPhone har ingen garanti. Hvis du vil en enhet du kan aktivere på en transportør, men fortsatt beholde garantien, kan du vurdere en fabrikk-ulåst iPhone.

Forskjeller mellom låst og ulåst iPhone

Før Apple begynte å selge fabrikk-ulåst iPhone, alle iPhones selges i USA var "låst til" deres opprinnelige operatører, enten kunden kjøpte telefonen kontrakt eller betalt full pris. Telefoner låses med et passord som kalles en master tilskuddet lås eller tjenesten programmeringskode. Koden forhindrer brukeren fra komme til iPhone programmering meny og bruke telefonen på en annen bærer nettverk. Fabrikk-ulåst iPhone i Europa er alltid tilgjengelige, men de ble bare tilgjengelig i USA i 2011.

Hvorfor iPhone er vanligvis solgt låst

Når iPhone første lansert i USA, Apple og AT & T inngått en eksklusiv kontrakt. Mens det var enda mulig å aktivere iPhone på en annen GSM bærer, kreves det hacking telefonen ved hjelp av en prosess som kalles jailbreaking. Når du kjøper en låst iPhone, selger transportøren telefonen til en rabattert pris som et incitament å registrere en lang kontrakt. Selskapet recoups prisen mistet salg iPhone til rabattpris over livet til kontrakten. Bryte kontrakten tidlig kan resultere i straff for brukeren i form av et betydelig avbestillingsgebyr.

Ulemper ved en fabrikk ulåst iPhone

Det hovedavdeling ulempen av en fabrikk-ulåst telefon er prisen. Siden prisen på låst iPhone er subsidiert av transportøren, er låste telefoner billigere å kjøpe på forhånd. Hvis du planlegger å bruke den opprinnelige operatøren for så lenge du har på telefonen, og ikke reise til utlandet, har du ingen insentiver for å kjøpe en fabrikk-ulåst telefon. Den andre ulempen er fabrikk-ulåst iPhone fortsatt har andre begrensninger låst iPhone. Hvis du ønsker fordelene med jailbreaking en iPhone med muligheten til å aktivere det på en annen bærer, har du fortsatt å jailbreak.

Fordelene ved en fabrikk ulåst iPhone

Den store fordelen til å kjøpe en fabrikk-ulåst iPhone er muligheten til å overføre tjenesten å en annen bærer uten jailbreaking telefonen. Jailbreaking er en komplisert prosess og tomrom produsentens garanti på iPhone. Du kan aktivere en fabrikk ulåst GSM iPhone på en transportør bare ved å bytte SIM-kortet. Dette tillater deg å bruke telefonen på utenlandske operatører mens du reiser. Aktivere en CDMA iPhone er litt mer arbeid, må du bruke spesialprogramvare til å endre telefonens nettverksinnstillinger, men du kan aktivere en CDMA iPhone på en operatør som godtar dette.