Nnywellness.com

Hva er forskjellene mellom VDU & LCD?


En rekke TV- og dataskjermer er tilgjengelig i dag. "VDU" og «LCD» er betingelsene som beskriver skjermer. VDU står for "skjerm enhet" og LCD for "Liquid Crystal Display." VDU kan referere til alle typer videovisningen, men i praksis referansen er vanligvis til en "CRT" eller "bilderør" skjerm. LCD refererer til bare én type skjerm.

Skjerm enhet (VDU)

Det er mange VDU-typer. Disse inkluderer: CRT, LCD, TFT (tynnfilmtransistor) og plasma (gass plasmaskjerm). De gjør i utgangspunktet samme: viser et videobilde fra en kilde (for eksempel en datamaskin, DVD eller video kamera). I gjeldende sjargong type begrepet VDU er vanligvis begrenset til referanse CRT skjerm.

CRT (Cathode Ray Tube)

Bilderør skjermkort
Bilderør (CRT) er den eldste teknologien av video skjermenheter. CRT er et stort vakuum-rør som skyter en stråle av elektroner mot en fosfor belegg på innsiden av en glassoverflate. Denne glassoverflaten er hva vises på en CRT-skjerm. Disse skjermene er tunge, bruker mye energi og har størrelsesbegrensninger.

LCD (liquid crystal display)

LCDer er en nyere teknologi.
LCD er siste teknologi og ofte referert til som en "flat panel" De brukes i overflod for flatskjerm-TV, flatskjerm dataskjermer og mobiltelefon skjermer. De ansetter to ark med en polariserende materiale med et tynt lag med flytende krystall løsning mellom dem. LCD kan mye høyere oppløsning enn en CRT og bruker mye mindre energi. Det er tynne i forhold til den gamle skole tube type skjermen.