Nnywellness.com

Forskjeller i NTSC & PAL


Forskjeller i NTSC & PAL

NTSC og PAL er de mest vanlige formatene for video-opptak og avspilling. NTSC står for National Television System Committee og brukes i hele Nord-Amerika og det meste av Sør-Amerika. PAL, som står for fase veksling linje, er dominerende i Europa, Afrika og mange deler av Asia. De to formatene er inkompatible med hverandre på grunn av viktige forskjeller i bildefrekvens og oppløsning.

Kompatibilitet

Den viktigste forskjellen mellom NTSC og PAL-formater er kompatibilitet. Disse formatene brukes i bestemte regioner av verden, virker ikke TV utformet for bruk i en region i en annen. DVD-filmer kan selges i enten format og vil være kompatibel med den andre typen DVD-spiller. For eksempel vil en DVD kjøpt i Europa ikke fungere i en amerikansk spiller. Det finnes metoder for konvertering, både faglig og personlig, som varierer fra datamaskin videoredigeringsprogramvare til dedikerte maskiner laget utelukkende for video konvertering, men i konvertering mellom de to formatene, rammen rate og tekstlinjer vises i videoen må være justert.

Bilder Per sekund

Kringkastingssignaler og innspilt video formatert for PAL enheter viser 25 bilder per sekund, mens NTSC-video viser 30. Lavere bildefrekvens for PAL video er et resultat av europeiske kringkastingsstandarder, der en 50-hertz strømforsyning brukes. PAL linjene gå ut på 50 felt per sekund, eller 25 vekslende linjer. Konvertering fra PAL til NTSC krever innsetting av en ytterligere fem rammer per sekund for at videoen skal vises riktig på en NTSC-enhet. Det samme gjelder i revers, krever fjerning av fem bilder per sekund ved konvertering fra NTSC til PAL.

Oppløsning

Mens PAL-video produserer færre bilder per sekund, har flere linjer enn NTSC som lar video med høyere oppløsning. PAL TV-sendinger inneholde 625 linjers oppløsning, mens NTSC sendinger inneholder bare 525. Tilleggslinjene tilgjengelig i PAL aktiverer mer visuell informasjon overføres og vises, slik at høyere oppløsning og bildekvalitet. NTSC video konverteres til PAL bruker ofte svarte for å fylle forskjellen i skjermstørrelse. Utfallet av denne prosessen er lik som svarte kantene.