Nnywellness.com

Standard definisjon TV-oppløsning


Den begrepet standard TV eller SDTV, bare ble relevante når HDTV entret scenen - før det, alle TV var standard, og så spesifikasjonene for dette formatet ble betraktet som normalt. Oppløsningen for TV er en komparativ base for dømme alle andre spesifikasjoner, og noe utover det anses HD.

Betydning

Snakk om standard TV ble mer relevant når kringkastere begynte å forberede for digital-TV. Før har analoge signaler ikke så mye variasjon i oppløsning på grunn av fysiske begrensninger - digital formatering betyr oppløsninger kan endres på fly.

Standard oppløsning ble unnfanget av flere grupper, basert på eldre NTSC og PAL avtaler. SDTV danner opprinnelige avgjør om noe er HDTV, det er derfor det er viktig.

Typer

Noe anses opp til 640 X 480 SDTV eller vanlig TV. Dette betyr 640 x 480 bildepunkter, sammenflettet. Med andre ord, gjengis skjermbildet i to halvdeler, hver 320 X 240 i størrelse, som er den opprinnelige skjermoppløsningen for NTSC. PAL sendinger er litt større. Husk både NTSC og PAL analog standarder; begrepet SDTV nå refererer til digitale sendinger.

Forbedret definisjon TV

EDTV er en slektning av SDTV, utvide på den til 876 X 480. Dette større bildestørrelse var opprinnelig ment å være base HDTV oppløsningen, men ble erstattet av 720p, eller 1280 X 720 progressiv skanning. EDTV ble aldri brukt på analoge sett er det en digital oppløsning. Analogs gikk aldri utenfor 640 X 480.

Betraktninger

På grunn av bryteren til digital-TV i juni 2009, det er viktige forbrukerne forstår forskjellen i vilkår - igjen, SDTV refererer til de laveste oppløsningene støttes av digital TV eller 640 X 480. Vanlig TV og analog TV beskriver vanlig kringkasting løsningen før advent av digital-TV - også 640 X 480. Alle HDTV video digital som standard.

Tilgjengelighet

Gratis til luft sendinger innlegget juni 2009 i USA er SDTV, med oppløsning på opptil 640 X 480 sammenflettet. Kabel- og satelittleverandører også bruke denne oppløsningen som deres oppføring nivå, med høyere oppløsning og HDTV, vanligvis koster ekstra å motta.

Bildepunkter

Enkleste måten å måle er skjermstørrelsen å betrakte vedtak matematiske formler. For eksempel tilsvarer 640 X 480 307,200 piksler på skjermen samtidig, mens 1920 X 720 betyr 1,382,400 piksler. Dette gjør det lett å forstå som formater gir en større, mer detaljert bilde. Holde inne sinn analog TV var opprinnelig 320 X 240, som er små med 76,800 punkt.

Ombyttbarhet

Digitale TV-oppløsning er bakoverkompatibel. Dette betyr en 32-tommers LCD-skjerm kan vise både sin opprinnelige 720p-oppløsning og alt nedenfor, inkludert Standarddefinisjon. Imidlertid innebærer oppløsninger mindre enn en innfødt skjermstørrelse oppskalering eller stretching, detracting fra bildekvalitet.

Gamle tube TV har ikke begrensninger på oppløsning, men analoge signaler kan ikke bære tilstrekkelig data til å støtte HDTV. Derfor, mens med digital-TV skjermen er flaskehalsen, med analog TV er det signalet som er begrenset til visse oppløsninger. Det er derfor en gammel TV ikke kan vise nye HDTV-signaler.