Nnywellness.com

California State Car Insurance Regulation lover


Bil forsikring er en viktig form for forsikring for enhver sjåfør. I tillegg til å beskytte verdien av kjøretøyet, det også beskytter deg fra personlig skade og begrenser din ansvar i tilfelle en ulykke. Hver stat angir egne lover om forsikring minimumskrav. I California, hvor overfylte motorveier er livsform, håndheves auto forsikringsvilkårene ved Institutt for Motor Vehicles.

Obligatorisk dekning

I delstaten California, må alle registrerte kjøretøy forsikres. Bilens eier er i strid når en uforsikrede kjøretøy er parkert eller drives på offentlige veier, selv om operatøren er en annen enn den registrerte eieren. Drivere er pålagt å bære bevis for forsikring, vanligvis i form av en forsikringskortet på alle tider mens du kjører. California drivere kreves også presentere dette bevis når de blir spurt av en politimann.

Kjøretøy registrering

Når en California driverfilene for en ny kjøretøy registrering, blir de bedt om å vise bevis på økonomisk ansvar. Selv om dette er ofte et kort utstedt av en privat forsikringsselskap, har drivere flere alternativer. Disse inkluderer en $35.000 kontant innskudd eller sikkerhet obligasjon på filen med DMV, eller et selv-forsikring sertifikat for førere som vil sette kontanter reserver snarere enn kjøper en månedlig eller årlig privat forsikring plan.

Minimum dekning

California loven mandater at alle sjåfører bære tre former ansvarsforsikring, hver har en minimumsverdi. Først er personskade ansvar i $15.000 for skade til én person. Den andre formen er $30.000 dekning for personskader til mer enn én person. Til slutt, drivere må ha minst $5000 forsikring for skade på eiendom.

Ytterligere dekning

California statlige reguleringer lar sjåførene å kjøpe flere andre typer bil forsikring som ikke gå mot å møte obligatorisk minimumskrav. Disse inkluderer omfattende forsikring, kollisjon forsikring og uforsikrede bilist forsikring, i tilfeller hvor føreren er involvert i en ulykke forårsaket av en ulovlig uforsikrede driver. Drivere kan også velge å kjøpe ytterligere dekning utover minimumskrav for personskade og skade på eiendom.