Nnywellness.com

Formålet med HDMI og DVI kabler


Formålet med HDMI og DVI kabler

Ankomsten av sende digitale signaler til ser skjermer for klarere bilder ført til behovet for spesiell kabel bære informasjonen fra signalkilden. Grensesnitt for digital video kom første dataskjermer, men hjem underholdningsindustrien snart vedtatt teknologi og integrert til høy definisjon multimedia grenseflate. Siden, har DVI og HDMI kabler blitt standardtilkoblinger for datamaskiner, videospill og hjemmeunderholdningssystemer.

Historie

DVI-signaler vanligvis bære signaler til video skjermer
DVI ble utviklet i 1999 sende digitale videosignaler til dataskjermer. Den erstattet grafikkort matrise, en høykvalitets analogt signal som holdt deler av videosignalet separate å forbedre signalkvaliteten. Informasjon om fargene rød, blå og grønne og synkronisering og lysstyrke informasjon alle reiste på separate ledninger. Med DVI, signalene forblir atskilt, bare bruke digital pulser istedenfor analog bølger for å produsere bildet. I 2002 utviklet HDMI bruke grunnleggende DVI teknologi for video, men legger til lyd og kontroll funksjoner for bruk i hjemmeunderholdningsutstyret.

DVI-kabler

DVI-kabler bære digital video informasjon til HD ser skjermer primært for datamaskiner, men også for spill og hjemmekinoanlegg. DVI-kabler bærer bare video informasjon og ingen lyd. Dataskjerm, video spill eller bred skjerm med en DVI-kabel som også trenger lyd krever separate ordninger, enten fra høyttalere koblet direkte til lydkilden eller via en forsterker eller AV-mottaker. DVI-kabler har enten 24-pinners kontakter digital-bare video eller en 29-pinnerskontakter legger et analogt signal alternativ for allsidighet.

HDMI-kabler

HDMI-kabler bære alle signaler som er nødvendig for å koble til en HDTV-skjermen fra eksterne enheter med én kabel. I versjon 1.4 av 2009, de bære videoinformasjon ligner for DVI, men med ekstra funksjoner inkludert opptil åtte kanaler med digital lyd, en Ethernet-kanal for Internett-tilkobling, en omvendt lydkanal for opptak alternativer og kontroll kanaler for komponentene kan kommunisere automatisk installasjonsfunksjoner. Bruke dem for DVD-spillere, kabel og satellitt-mottakere og spillkonsoller. HDMI-kabler har fire koblingen alternativer: standard for hjemmeunderholdning, mini for datamaskiner, mikro for kameraer og bil for RV bruk.

Kort og omformere

Med et kort eller en kabel med en DVI-kontakt på den ene enden og en HDMI-kabel på den andre kan brukere koble én type til en annen. Siden videosignalene i DVI og HDMI kabler er lignende, kortet krever ingen elektronisk konvertering, men gjøre videotilkoblinger bare. Hvis du vil legge lyd til et DVI signal å bruke den til en HDMI-kontakt, eller du vil filtrere lyd fra videoen på et HDMI-signal å bruke den på en høyttaler, må en elektronisk omformer. De fleste har analoge audio innganger eller utganger.